06 / 05 / 2024

kıbrısa dikilecek fidanlar

kıbrısa dikilecek fidanlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Su ve Gıda Güvenliği” konferansına katılmak ve su projesinin durumunu ele almak için KKTC’ye gitti. Eroğlu, Alaköprü ve Geçitköy Barajı’nın zamanında biteceğini ifade etti....

Kıbrıs pandemi hastanesinin ihalesini 85 milyon TL'ye Taş Yapı aldı!

Sağlık Bakanlığı’nın sadece 10 Covid-19 hastası olan Kuzey Kıbrıs’a yaptıracağı “100 yataklı prefabrik pandemi hastanesini ihalesi" 85 milyon TL'ye Taş Yapı'ya verildi.

Kıbrıs'a 500 yataklı hastane müjdesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamada "Hedef, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Lefkoşa'ya 500 yataklı bir hastanenin yapılmasıdır." diye konuştu.

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi ortaklığında Kıbrıs Dikmen'de hayata geçirilen sağlık merkezi projesi bölge halkına kesintisiz hizmet verecek. Yeni açılan sağlık merkezinde 2 muayene, bir pansuman ve bekleme odası ile eczane yer alıyor. 

Kıbrıslı Baştaşlar İnşaat'tan Sağlık Bakanlığı'na hibe desteği!

Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Baştaşlar İnşaat, Esentepe Sağlık Ocağı'nda kullanılmak üzere ambulans hibe etti. Sağlık Bakanlığı'nda ambulansın devri için protokol imzaladı.

Kıbrıs Girne'deki eski apartman tehlike saçıyor!

Kıbrıs Girne'deki eski apartmanın duvarlarından sökülen beton parçaları Yiğiter Market önünde park halinde bulunan araça düştü. Beton parçalarının düştüğü sırada can kaybı ve yaralanma olmayışı ise büyük şans olarak yorumlandı.

Kıbrıslı Yüksek Mimar Aydın Tayyar vefat etti!

Kıbrıslı Yüksek Mimar Aydın Tayyar vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınlattı. Bizde www.emlakkulisi.com ailesi olarak merhumun ailesine başsağlığı dileriz.

Kıbrıslı müteahhitlere müjde!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müteahhitlerin alacaklarının kısa süre içerisinde ödeneceğini açıkladı. Denktaş yazılı açıklamasında, "Çok kısa bir süre içerisinde müteahhitlerin gecikmiş alacakları ödenecektir" dedi.

Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu!

Kıbrıs Developments'ın 30'uncu yıl özel projesi Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu. Milos Park Homes'un iş sağlığı ve güvenliği süreci, örnek olarak gösterildi. İşte detaylar..

Kıbrıs'ta emlak sektörü hareketlenecek!

Ekonomist Ünal Akiller, müzakere süreciyle birlikte Kıbrıs'taki emlak sektöründe ciddi anlamda bir hareketlenme olacağını anlattı. Akifler, ülkedeki taşınmaz malların kısa sürede değerinin artacağını söyledi.

TOKİ Bolu Kıbrıscık başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Bolu Kıbrıscık projesinde yer alan 2 adet daire teslime hazır bir şekilde açık satışa sunuluyor. TOKİ Bolu Kıbrıscık başvuruları yarın başlıyor.

TOKİ Bolu Kıbrıscık başvuruları!

Bolu Kıbrıscık Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 2 adet teslime hazır alt gelir konut satılıyor. TOKİ Bolu Kıbrıscık başvuruları 21 Temmuz-30 Eylül 2015 tarihine kadar kabul edilecek.

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf sağladı!

Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı.

Kıbrıs'ta İnşaat Yapılanma Çalıştayı gerçekleşti!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbns Türk İnşaat Taşeronları Birliği tarafından "İnşaat Sektöründe Sürdürülebilir Yapılanma Çalıştayı" gerçekleştirildi.

kıbrısa dikilecek fidanlar Haberi

kıbrısa dikilecek fidanlar

KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, KKTC’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kabul etti. 


Cumhuriyet Meclisi’ndeki kabulde Veysel Eroğlu’na Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.


Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, “Su ve Gıda Güvenliği” konferansına katılmak ve su projesinin durumunu ele almak için KKTC’ye geldiklerini söyledi. Projeyle ilgili çalışmaların iyi gittiğini, Alaköprü ve Geçitköy Barajı’nın zamanında biteceğini ifade etti. Kara hatlarının yapımına devam edildiğini ve 2014 yılında suyun verileceğini söyleyen Eroğlu, su gelirse beklemesin diye dağıtım ihalesini de yaptıklarını kaydetti. Eroğlu, Geçitköy Barajı’nın 7 Mart'ta biteceğini de söyledi.


Eroğlu, suyun Geçitköy Barajı’ndan bir pompayla içme suyu arıtma tesisine verileceğini, burada ana dağıtım sistemleri inşa edileceğini belirtti. Aralık ayında Beşir Atalay ile birlikte KKTC’ye geleceklerini ve bunların temellerinin atılacağını kaydeden...