04 / 05 / 2024

kıbrısta evleri baraj suyu altında kalan köyler

kıbrısta evleri baraj suyu altında kalan köyler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) içme suyu sorununu çözmek için yapımına başlanan Mersin Alaköprü Barajı hızla ilerliyor. Evleri baraj suları altında kalan Akine, Ormancık, Sarıağaç ve Çaltıbükü köylülerine konut yapım çalışmalarına başladı...

Kıbrıs Esentepe Olive Grove Evleri satılıyor mu?

Kıbrıs Esentepe "Olive Grove" sitesinde yaşayan İngiliz ve İrlandalı vatandaşlar, evlerinin Kooperatif Merkez Bankası tarafından satışa çıkacağını iddia etti. Vatandaşlar, Cıımhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün'den yardım istedi.

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kıbrısta Konut yatırımcıları için 90 günlüğüne sabit kura geçildi!

Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımcıları düşünüldü ve tapu devir harçlarıyla birlikte stopajlarda 90 günlüğüne sabit kura geçildi.

TOKİ Bolu Kıbrıscık başvuruları bugün başladı!

Teslime hazır 2 adet dairenin açık satışa sunulduğu TOKİ Bolu Kıbrıscık Evleri 'nde 334,86 TL ile taksit ödemeleri gerçekleşebiliyor. TOKİ Bolu Kıbrıscık başvuruları bugün başladı.

Didim Akbük Doğa Evleri iletişim bilgileri!

Aydın İl'i Didim İlçe'sinde yer alan Didim Akbük Doğa Evleri toplam 48 daireden oluşuyor. Proje toplam 5 bin 770 metrekare arsa alanında yükseliyor. Didim Akbük Doğa Evleri iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor.

Didim Akbük Doğa Evleri satış ofisi!

Didim Akbük Doğa Evleri Aksoy İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Projede 12 adet stüdyo daire, 36 adet dubleks bulunuyor. Didim Akbük Doğa Evleri satış ofisi adresleri haberimizde yer alıyor.

Akbük Doğa Evleri hemen teslim! 60 bin Euro' dan başlıyor!

Akbük Doğa Evleri içerisinde yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness salonu, market, cafe, restoran ve çocuk oyun alanları gibi sosyal seçenekler de yer alıyor. Akbük Doğa Evleri hemen teslim ediliyor. Projedeki daireler 60 bin Euro' dan başlıyor.

Kıbrıs 1001 Airport Mall açılış için gün sayıyor!

1001 Airport Mall, Kuzey Kıbrıs'ın köklü ailelerinden ve perakendede 60 yıllık tecrübesi olan, 1001 markasının yaratıcısı ve sahibi M. Ali Rıza Özel ailesinin yatırımı olarak açılıyor.

Kadıköy Yenitepe Evleri satılık!

Kadıköy Yenitepe Evleri satılık daire fiyatları 467 bin liradan başlangıç gösteriyor. Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa imzası ile yükselen projede daire teslimlerinin 2016 yılı içerisinde yapılması öngörülüyor.

Akbük Doğa Evleri 60 bin Euro' dan başlıyor! Hemen teslim!

Akbük Doğa Evleri projesinde toplam 48 adet daire bulunuyor. Toplam 5 bin 770 metrekare alan üzerinde yükselen proje 3 blok şeklinde yükseliyor. Akbük Doğa Evleri 60 bin Euro' dan başlıyor. Projedeki daireler hemen teslim ediliyor.

'Kıbrıs'a cesur yatırımcı gerek'

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Arar, Kıbrıs'a dair bir turizm politikası olmadığını söyledi. Arar, "THY seferleri artmalı. Tanıtıma ağırlık verilmeli. KKTC'ye cesur girişimciler gelmeli" dedi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden iki konferans!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, " Ülkesel Fizik Plan " ile " Lefkoşa " konularında iki ayrı konferans düzenliyor. Konferanslar bugün ve perşembe günü birlik lokalinde gerçekleşecek.

kıbrısta evleri baraj suyu altında kalan köyler Haberi

kıbrısta evleri baraj suyu altında kalan köyler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) içme suyu sorununu çözmek için yapımına başlanan Mersin Alaköprü Barajı hızla ilerliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı evleri baraj suları altında kalan Akine, Ormancık, Sarıağaç ve Çaltıbükü köylülerine konut yapım çalışmalarına başladı. Yeni yerleşim alanlarına yapılacak olan evler, altyapı ve sosyal donatılarıyla çevre köylere örnek olacak. Ayrıca köylülere çilek yetiştiriciliği için 4.5 dönüm büyüklüğünde arazi de verilecek.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mersin Anamur’da yapılan Alaköprü Barajı ile KKTC’nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını belirterek, su altına kalacak köyler için yeni yerleşim alanlarına ev yapım çalışmalarına başlandığını açıkladı.


Yeni konutların yapımında köylülerin taleplerini dikkate aldıklarını belirten Bakan Bayraktar “60 hektarlık alana yerleşecek köylüler için 326 konut, 3 köy konağı, 300 kişilik 3...