04 / 05 / 2024

kilis arazi davası 2015

kilis arazi davası 2015

Kilis şehir merkezi içinde kalan tarım arazileri 9 yıl önce imara açıldı. İmara açılmasıyla birlikte Vakıflara ait araziyi kiralayan Ahmet Mesut Özgür Gaziantep 2 İdare mahkemesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hakkında dava açtı.

Adana'da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Adana'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı iddia edilen kavgada tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DSİ, 4 şehirde yaklaşık 30 bin hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı!

DSİ bu yıl içerisinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te bu yıl 29 bin 690 hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı.

Yonca Evcimik ipotekli arazi davasını kazandı!

Şarkıcı Yonca Evcimik, Kocaeli-Gölcük’te bulunan ipotekli arsasıyla ilgili icra takibi başlatan Özden Akaryakıt şirketine açtığı davayı kazandı.

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Tatlıcı Ailesi, STFA Grubu'na arazi davası açtı!

Tatlıcı Ailesi ve STFA Grubu'na, Nova Baran Plaza’nın hemen bitişiğinde bulunan arazi için dava açtı.

Kilis'te arazi anlaşmazlığı cinayeti! 3 kişi tutuklandı!

Kilis'in Elbeyli ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Kavgada hayatını kaybeden Mehmet Akif Uyanık'ın cinayetiyle yargılanan 3 kişi tutuklandı.

Batman'da 150 yıllık arazi davası çözülmeyi bekliyor!

Batman’da yaklaşık 500 mirasçısı bulunan ve mahkemelik olan 900 dönümlük arazinin mirasçıları, arazinin birkaç kişi tarafından ekilip biçildiğini ve haksız kazanç elde edildiğini iddia ediyor. 

Mark Zuckerberg'den 100 milyon dolarlık arazi davası!

Dünyanın en zengin altıncı insanı olan facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 2014 yılında 100 milyon dolara arazi aldığı adanın yerlilerine dava açtı.

Yalı Ataköy arazi davası sonuçlandı!

Ataköy’de 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında 6 yıldır süren dava sonuçlandı. “Yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.

Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Fener Rum Patrikhanesi arazilerine tapu iptal davası açıldı!

Azınlık gayrimenkullerinin iadesinin yarattığı sevinç, endişeye dönüştü. Patrikhane’nin 4 yıl önce kavuştuğu Göksu’daki 98 dönüm arazi ile Ümit Tepesi için ‘tapu iptal’ davası açıldı. Bartholomeos, bütün yaşananlara rağmen umudunu koruyor

Mevlana Üniversitesi'ne arazi davası açıldı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

kilis arazi davası 2015 Haberi

kilis arazi davası 2015

Kilis şehir merkezi içinde kalan tarım arazileri 9 yıl önce imara açıldı. İmara açılmasıyla birlikte Vakıflara ait araziyi kiralayan Ahmet Mesut Özgür elinde bulunan tarım arazisi gitmesin diye Gaziantep 2 İdare mahkemesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hakkında dava açtı. Açtığı dava 15 gün önce sonuçlanarak tarım arazilerinin imara açılmasını durdurdu. Yeni inşaatların yapılaması da engellenirken Kilis'te en büyük sektör olan inşaat sektörü krize girdi. 


BELEDİYE'DEN KAYNAKLANMIYOR 

Kilis Belediye Başkanı Avukat Hasan Kara, müteahhitlerle bir araya gelerek bir toplantı yaptı, toplantıda konuşan Kara, Bizimle bir ilgisi yoktur olayı duyar duymaz ekip görevlendirdim araştırdım. Arkadaşımız kendi çabalarıyla Vakıflardan kiralamış olduğu tarım arazisinin elinden alınmaması için mahkemeye başvurmuş mahkemede arkadaşın başvurusunu olumlu bularak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Şehir merkezindeki çevre yolu etrafında bulunan...