30 / 04 / 2024

Kilis Kürtler Camii

Kilis Kürtler Camii

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL’ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

Kilis Küçük Sanayi Sitesi'nde 28 işyerinin yapım işi ihale ediliyor!

Kilis Merkez Yeni 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Kilis Merkez Yeni III Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde 28 işyeri yapım işini ihale ediyor. İşin bedeli 4 milyon 455 bin TL olarak belirlendi. 

Adana Köprüköy Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Adana'da 1930 yılında yapılan Köprüköy Camii'nin dış tasarımı görenleri hayrete düşürüyor. Etrafındaki çok sayıda çiçekle botanik bahçesini andırıyor.

Adana'da kentsel dönüşüm tedirginliği!

Adana'daki 87 yıllık Köprüköy Camii kentsel dönüşüm kapsamı altında. Köprülü Mahallesinde başlayan kentsel dönüşüm ise mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Gölbaşı Hacı Hasan Köyü Camii ve Muhtarlığı imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Hacılar Mahallesi'nde Hacı Hasan Köyü Camii ve Hacı Hasan Köyü Muhtarlığı'nın yer aldığı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Bursa Değirmenlikızık Camii'ye yeni meydan!

Uygun bir alanı olmadığı için cenaze namazları bile dar sokakta kılınan Değirmenlikızık Eski Camii, Büyükşehir Bursa Belediyesi’nin yatırımlarıyla ferah bir avluya bir lokale kavuştu.

Çanakkale Demirtepe Köyü Camii onarıldı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesine bağlı Demirtepe Köyü Camii’nde başlayan tadilat çalışmaları tamamlandı.

Bursa'daki 4 asırlık cami büyükşehirle hayat buldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi ve kültürel miras yatırımları çerçevesinde orijinaline uygun olarak restore edilen 4 asırlık Tahtalı Köyü Camii, tekrar hizmete açıldı.

Kilis Kürtler Camii Haberi

Kilis Kürtler Camii

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kürtler (Türkler) caminin restorasyonuna başlandı.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL’ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı. Restorasyon çalışmaları 11 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanması bekleniyor.


CAMİNİN İSMİ

Kilis Valiliği internet sitesinde tarihi camilerin tanıtıldığı bölümde Kürtler camisinden bahsedilirken, “Bölük Mahallesi (eski Sibat ve Kana Mahallesi) Küçük Çarşı Sokak’ta (Binbaşı Sokak) bulunan Kürtler Camisi’ni Kürt Hüseyin Ağa yaptırmıştır. Çok onarım gören cami, özgünlüğünü yitirdiği gibi özgün adını da yitirmiştir. Adı “Türkler Camisi” olarak değiştirilmiş olan camiden günümüze sadece minaresi kalmıştır. Kaidesi kare planlı ve köşeleri pahlı olan minare; kesme, kirli kalkerli taşlardan yapılmıştır. Çokgen olan gövdesi oldukça kısadır. Peteği (petek,gövdeye göre daha ince) ve külahı taştan yapılmıştır....