02 / 05 / 2024

Kilis Murtaza Camii açılış

Kilis Murtaza Camii açılış

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kilis'teki Murtaza Cami'yi restore ediyor. Caminin kurban bayramında hizmete açılması planlanıyor.

Kilis Murtaza Camii restore ediliyor!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kilis'teki Murtaza Cami'yi restore ediyor. Caminin kurban bayramında hizmete açılması planlanıyor.

Kilis OSB Camii’nin temeli atıldı!

Kilis, Organize Sanayi Bölgesi’ne Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan Cami’nin temeli törenle atıldı. Cami 2 bin 100 kişi kapasiteli olarak planlandı.

Kilis Kürtler Camii'nin restorasyonu başladı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL’ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Kilis Türkler Camii'nin restorasyonuna başlandı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL'ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Ballıoğlu Tekstil Kilis'e cami yaptırıyor!

Ballıoğlu Tekstil sahipleri Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret etti. Kilis’e yaptırılacak olan camii ve kız Kuran kursunun plan ve projelerini anlatan Ballıoğlu, Vali Tapsız’ı Camii ve Kız Kuran kursunun temel atma törenine davet etti...

Kilis'te Hacı Derviş Camii restorasyonu yeniden başlıyor!

Kilis'te, Hacı Derviş Camii 67 yıl aradan sonra ibadete açılması için cami önündeki iş yerleri satın alınarak yarım kalan restorasyonuna yeniden başlanıyor. İstimlak edilen iş yerlerinin de camiye dahil edileceği öğrenildi...

Samsun Göğceli Camii, tek bir çivi kullanılmadan yapıldı!

Samsun Çarşamba'da yer alan 800 yıllık Göğceli Camii'nin yapımında tek bir çivi bile kullanılmadı...

Yıldız Hamidiye Camii restore edilecek!

1886 tarihinde yapılan Yıldız Hamidiye Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecek...

Diyarbakır İbn-i Sina Camii için tapu kayıtları bekleniyor!

1944 yılında çeltik fabrikasına dönüştürülen İbn-i Sina Camii'nin ne olacağı Tapu Müdürlüğü'nden gelecek kayıtlar belirleyecek...

Çamlıca Camii'ne Ahmet Vefik Alp'ten altın kubbe önerisi!

Profesör Doktor Ahmet Vefik Alp'ten Çamlıca Tepesi'ne yapılacak Çamlıca Camii projesine altın kubbe önerisi geldi. Ahmet Vefik Alp Çamlıca Camii Proje Yarışması'nda 1. Mansiyon ödülü aldı..

Ahmet Vefik Alp: Büyük Çamlıca Tepesi Camii önemli bir proje!

Ahmet Vefik Alp: Büyük Çamlıca Tepesi Camii Istanbul siluetine etki yapacak önemli bir projedir. Bu konuda açılan proje yarışması süresinin çok kısa olması nedeniyle yarışmaya tamamlanmamış bir proje gönderebildim

Tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'nde yangın çıktı!

Beyoğlu'nda dün sabah saatlerinde tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'sinin imam odasında yangın çıktı...

Alsancak Hocazade Camii karşısına 11 katlı otopark inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Hocazade Camii karşısına yapacağı 11 katlı “Tam otomatik otopark”ın yapım çalışmalarına başladı. 20 milyon liraya mal olacak modern otopark, Şubat ayında tamamlanacak.

Kilis Murtaza Camii açılış Haberi

Kilis Murtaza Camii açılış

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Murtaza Caminin restorasyonu sürerken, kurban bayramında hizmete açılması bekleniyor.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, Murtaza Caddesi üzerinde bulunan Murtaza Caminin restorasyonuna da başlanıldı. İhaleye alan firma tarihi camide çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürürken, restorasyon çalışmalarının kurban bayramında tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.


Mahallesi Murtaza Caddesi’nde bulunan bu camiyi, 1661 yılında Kilis voyvodası Murtaza Ağa’nın yaptırdı. Caminin günümüze ulaşan özgün bölümü minaresidir. Düzgün kesme taşlardan yapılan minare, kare planlı olup, köşeleri pahdır. Silindirik biçimde olan gövdenin ortasında yuvarlak bir silme vardır. Tek şerefli minarenin şerefe altları mukarnaslarla doldurulmuştur. Yuvarlak peteği, gövdesine göre daha kısa ve daha...