19 / 05 / 2024

kilis Tarihi Mahmut İslam Konağı restorasyon

kilis Tarihi Mahmut İslam Konağı restorasyon

Kilis' te "Tarihi Mahmut İslam Konağı'nın Kültürel Mirasa Kazandırılması" ve "Durağım Barınağım - Devletim Sığınağım" adlı iki projeye 1 milyon 300 bin TL destek sağlanacağı bildirildi...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer müjdeyi açıkladı! Görevde yükselmek isteyenler sıra sizde! Tarih belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüklerini ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Görevde yükselme sınavı tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar...

Öğretmen adayları müjde! 45 bin yeni öğretmen atamasının tarihi açıklandı!

Öğretmen adaylarının uzun bir süredir beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer o tarihi açıkladı. İşte detaylar!

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk hastane inşaatını inceledi! 

Kilis Valisi Recep Soytürk yeni hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Vali Sotürk, Oylum Höyük ve müze olarak dizayn edilecek Tarihi Sabunhane binasında incelemelerde bulundu. 

Kilis TOKİ 50 bin konut kura çekimi sonuçları isim listesi!

Kilis TOKİ 50 bin konut kura çekimi sonuçları isim listesi haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar için başvurular 19 Nisan tarihi itibariyle sona erdi.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatına ilişkin olarak 6 sorusuna yanıt aradı..

Tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda restorasyon sürüyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, merkez Seyhan İlçesi'nde restorasyonu devam eden tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda inceleme yaptı.

Hacı Mahmut Camii yıkılmanın eşiğinde!

1716 yılında inşa edildiği tahmin edilen Konak'taki tarihi Hacı Mahmut Camii, ilgisizlik yüzünden yıkılmanın eşiğine geldi

Tarihi Yarımada'daki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fatih İlçesi 1/1000 Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nda yapılması planlanan değişiklikleri meclis gündemine taşıdı..

Kilis'te sit alanında bulunan tarihi evler yıkılıyor!

Kilis’te, SİT alanı içerisinde bulunan tarihi evlerin büyük bölümü, restorasyon yapılamadığı için bir bir yıkılmaya başladı. Vatandaşlar, SİT alanı içerisinde bulunan evlerin tehlike saçtığını belirtti.

Şanlıurfa Viranşehir'deki tarihi yerleşim yeri TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Viranşehir'de ortaya çıkarılan tarihi bir yerleşim yerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

kilis Tarihi Mahmut İslam Konağı restorasyon Haberi

kilis Tarihi Mahmut İslam Konağı restorasyon


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansına 2014 yılı proje teklif çağrısı doğrultusunda hazırlanan "Tarihi Mahmut İslam Konağı'nın Kültürel Mirasa Kazandırılması" ve "Durağım Barınağım-Devletim Sığınağım" adlı iki projeye 1 milyon 300 bin TL destek sağlanacağını söyledi.


Genel Sekreter Mustafa Bolat, Durağım Barınağım-Devletim Sığınağım projesiyle de köylerdeki vatandaşların yol kenarlarında seyahat etmek üzere araç beklerken yağmurdan, güneşten ve çeşitli olumsuzluklardan etkilenmeden bekleme alanları oluşturulacağını belirterek, “Projelerin önümüzdeki günlerde ihalesine çıkılacak olup, durakların üç ay içerisinde, Mahmut İslam Konağının restoresinin ise 1,5 yılda bitirilmesi planlanıyor. Tarihi Mahmut İslam Konağı'nın Kültürel Mirasa Kazandırılması ve Durağım Barınağım-Devletim Sığınağım" adlı iki projeye 1 milyon 300 bin TL destek sağlayacağız. Projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ve İpekyolu Kalkınma Ajansı çalışanları ve özellikle...