06 / 05 / 2024

Kilis Tarihi Mahmut İslam Konağı restore edilecek!

Kilis Tarihi Mahmut İslam Konağı restore edilecek!

Kilis' te "Tarihi Mahmut İslam Konağı'nın Kültürel Mirasa Kazandırılması" ve "Durağım Barınağım - Devletim Sığınağım" adlı iki projeye 1 milyon 300 bin TL destek sağlanacağı bildirildi...




İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansına 2014 yılı proje teklif çağrısı doğrultusunda hazırlanan "Tarihi Mahmut İslam Konağı'nın Kültürel Mirasa Kazandırılması" ve "Durağım Barınağım-Devletim Sığınağım" adlı iki projeye 1 milyon 300 bin TL destek sağlanacağını söyledi.


Genel Sekreter Mustafa Bolat, Durağım Barınağım-Devletim Sığınağım projesiyle de köylerdeki vatandaşların yol kenarlarında seyahat etmek üzere araç beklerken yağmurdan, güneşten ve çeşitli olumsuzluklardan etkilenmeden bekleme alanları oluşturulacağını belirterek, “Projelerin önümüzdeki günlerde ihalesine çıkılacak olup, durakların üç ay içerisinde, Mahmut İslam Konağının restoresinin ise 1,5 yılda bitirilmesi planlanıyor. Tarihi Mahmut İslam Konağı'nın Kültürel Mirasa Kazandırılması ve Durağım Barınağım-Devletim Sığınağım" adlı iki projeye 1 milyon 300 bin TL destek sağlayacağız. Projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ve İpekyolu Kalkınma Ajansı çalışanları ve özellikle yönetim Kuruluna teşekkür ederiz.”



Kırıkhan Olay


Geri Dön