05 / 05 / 2024

kilis tarihi sabunhane müzesi

kilis tarihi sabunhane müzesi

Kilis Valisi Recep Soytürk yeni hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Vali Sotürk, Oylum Höyük ve müze olarak dizayn edilecek Tarihi Sabunhane binasında incelemelerde bulundu. 

Kilis Valisi Recep Soytürk hastane inşaatını inceledi! 

Kilis Valisi Recep Soytürk yeni hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Vali Sotürk, Oylum Höyük ve müze olarak dizayn edilecek Tarihi Sabunhane binasında incelemelerde bulundu. 

Kilis TOKİ 50 bin konut kura çekimi sonuçları isim listesi!

Kilis TOKİ 50 bin konut kura çekimi sonuçları isim listesi haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar için başvurular 19 Nisan tarihi itibariyle sona erdi.

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

Kilis'te sit alanında bulunan tarihi evler yıkılıyor!

Kilis’te, SİT alanı içerisinde bulunan tarihi evlerin büyük bölümü, restorasyon yapılamadığı için bir bir yıkılmaya başladı. Vatandaşlar, SİT alanı içerisinde bulunan evlerin tehlike saçtığını belirtti.

Kilis’teki tarihi çeşmeler bakım ve onarım bekliyor!

Kilis’te geçmişi asırlara dayanan çeşmeler ilgi bekliyor. Tarihi ve yeni çeşmelerin yoğun olarak bulunduğu kentlerden olan Kilis’te ki özellikle tarihi çeşmeler, ilgisizlik ve bakımsızlıktan tahrip oluyor.

Kilis Kürtler Camii'nin restorasyonu başladı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL’ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Kilis Kürtler Cami restore ediliyor!

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kürtler caminin restorasyonuna başlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, ihalesi yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Kilis Türkler Camii'nin restorasyonuna başlandı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL'ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Kilis tarihi sabun imalathanesi restorasyonunda sona gelindi!

Kilis’te, tarihi sabun imalathanesinin restorasyonu son aşamaya geldi. on aşamaya gelinen çalışmaların, 15 Aralık 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarının tamamlanması bekleniyor.

Kilis Osmanlı Sabunhane binası restore edilecek!

Kilis'te, Osmanlı döneminde üretim yapan sabunhane restore edilerek müzeye dönüştürülecek. Tarihi sabunhanenin turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 milyon 100 lira bütçe ayrıldı.

Kilis Deluxe Rezidans teslim tarihi ne zaman?

Projenin inşaat çalışmaları Mart 2014'te başladı. İnşaatın 2017 yılının Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.Yüzde 75'i yeşil alana ayrılmış olan Kilis Deluxe projesi 4 blokta 260 konuttan meydana geliyor.

Kilis İslam Bey Konağı restorasyonu yıl sonunda tamamlanacak!

Kilis İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yapılan tarihi İslam Bey Konağı’nda çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Tapsız, Kilis, tarihine bir eseri restore ederek, kazandıracaklarını ifade etti.

Kilis Tarihi Hükümet Konağı restorasyonunda sona gelindi!

Kilis’te, restorasyon çalışmalarında sona gelinen Tarihi Hükümet Konağı’na Kilis Valiliği’nin Mayıs ayı içerisinde taşınacağı ifade edildi. Kilis Valiliği ile Valiliğe bağlı birimler ve Vali Yardımcılarına tarihi binanda görev yapacağı bildirildi.

kilis tarihi sabunhane müzesi Haberi

kilis tarihi sabunhane müzesi

Kilis Valisi Recep Soytürk hastane inşaatını gezdi.Vali Soytürk yetkililerden bilgi aldı.

Kilispostası'nda yer alan habere göre, Soytürk, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük höyükleri arasında yer alan Oylum Höyük Kazı Merkezini ziyaret etti. Burada arkeoloji ekibi yetkililerinden devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Aidesim Mozaikli Bazalikasını ve yine yakın tarihte müze olarak işlevlendirilmesi planlanan Tarihi Sabunhaneyi gezen Vali Soytürk, bu mekânlar için uygun görülen faaliyetler konusunda değerlendirme yaptı.