28 / 04 / 2024

kimler basit usulden yararlanamaz

kimler basit usulden yararlanamaz

Basit usulden yararlanamayacak olanlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan "Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberi" kapsamında açıklanıyor. İşte basit usulden yararlanamayacak olanlar bu haberde....

Emlak vergisini kimler ödemez 2017?

Emlak vergisi için 2017 ödeme dönemi başladı. Mükelleflerin Mayıs sonuna kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisini kimler ödemez 2017?

Bu yıl kira beyannamesi kimler verecek?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin 1-25 Mart 2017 tarihleri arasında beyanname vermeleri gerekiyor. Peki bu yıl kira beyannamesi kimler verecek? diyorsanız işte yanıtı...

2017 KDV iadesinden kimler yararlanacak?

40 maddeden meydana gelen Torba Yasa'da inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi. Peki, 2017 KDV iadesinden kimler yararlanacak?

Vergi yapılandırma başvuruları kimler için uzatıldı?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile vergi yapılandırma başvuruları 30 Kasım'a kadar uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuruları kimler için uzatıldı?

Emlak Konut kampanyasıyla kimler ev alıyor?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonomiye can suyu olması için Emlak Konut GYO tarafından ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası’ başlatılmıştı. Peki bu kampanyadan kimler ev alıyor? Sorunun cevabı haberimizde...

Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile konutta yüzde 18 uygulanan KDV'lerin yüzde 8'e çekilme kararı alındı. Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Basit inşaat maliyeti 2017!

Köy sınırları içerisinde kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Bu tür inşaatların metrekare bedelleri de diğer inşaat türlerine göre düşük oluyor. İşte basit inşaat maliyeti 2017..

TOKİ 2016 indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

TOKİ'nin 2016 yılı indirim kampanyası 22 Ağustos'ta başlıyor. Peki TOKİ 2016 indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Konut sahipleri mart ayında emlak vergilerinin ilk taksitlerini ödemeye başladı süre mayıs sonuna kadar devam edecek. Konutu olup da kimler vergi ödemekten muaf? Yazımızda ilk olarak ev hanımları ve işsizlere yönelik avantajlara yer veriyoruz.

2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

Çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2016 yılına ait vergi ödemelerine 1 Mart'ta başlandı. İlk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle başlayan gayrimenkul vergilerinin başında emlak vergisi bulunuyor. Bu verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, 2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

kimler basit usulden yararlanamaz Haberi

kimler basit usulden yararlanamaz

Basit usulden yararlanamayacak olanlar!

Basit usulden yararlanamayacak olanlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan "Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberi" kapsamında açıklanıyor. Rehbere göre, Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut edenler Gelir Vergisinde Basit Usulden faydalanamıyor.


1. Kollektif şirket ortakları ile komandit şirketlerin komandite ortakları.


2. İkrazat (ödünç para verme) işleriyle uğraşanlar.


3. Sarraflar ile kıymetli maden ve mücevherat alım satımı ile uğraşanlar.


4. Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinin birinci fıkrasında sayılan kişi ve kurumlara karşı inşaat ve onarma işini taahhüt edenler ile bu mükelleflere karşı derece derece taahhütte bulunanlar.


5. Sigorta prodüktörleri.


6. Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut (aracılık) edenler.


7. Gayrimenkul ve gemi alım satımı ile uğraşanlar.


8. Tavassut (aracılık) işi yapanlar (dayıbaşılar hariç).


9....