02 / 05 / 2024

kimler mortgage kredisi alabilir

kimler mortgage kredisi alabilir

Mortgage kredisi ile, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranlarıyla mesken sahibi olabiliyor. Peki mortgage kimlere verilir? Mortgage kimlere verilmez? İşte yanıtı..

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Çeyiz hazırlığı yapanlar müjde! Devlet faizsiz evlilik kredisi verecek! 150 bin TL'den kimler faydalanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyurmuştu. Peki, 150 bin TL'den kimler faydalanacak? İşte detaylar..

Faizsiz evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak, ödeme koşulları neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisinin detayları merak ediliyor. Peki, Evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak? İşte detaylar...

Genç çiftleri sevindiren müjdede yeni gelişme…Cumhurbaşkanının açıkladığı evlilik kredisi nasıl alınacak? 

Evlilik planları yapan gençleri sevindiren müjdenin ayrıntıları şekillenmeye başladı. Kimler evlilik kredisi alabilecek, ne kadar ödeme yapılacak? Detaylar haberde…

PTT’den emekliye  kredi piyangosu! Hemen başvuran tam 80 bin TL’yi cebine koyuyor!

Fatura tahsilatından destek ödemelerine pek çok işlemin yapılabildiği PTT’den uygun faizlerle kredi çekme imkanı da bulunuyor. Özellikle 2,69’dan başlayan faiz oranlarıyla emeklilere verilen uygun kredilerden pek çok kişi habersiz. Peki PTT’den nasıl kredi çekilir? Kimler PTT kredisi alabilir?

Kimler konut kredisi kullanamaz?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi için istenen şartları araştırıyor. Peki, kimler konut kredisi alamaz? İşte detaylar...

Kimler faizsiz konut kredisi alabilir?

Faizsiz konut kredisi almak için gereken şartlar neler? Kimler faizsiz konut kredisi alabilir? İşte cevabı...

Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile konutta yüzde 18 uygulanan KDV'lerin yüzde 8'e çekilme kararı alındı. Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

kimler mortgage kredisi alabilir Haberi

kimler mortgage kredisi alabilir

Mortgage kimlere verilir?

Konut kredisi olarak da ifade edilebilen mortgage kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi kuruluşlarından kullandıkları kredi olarak karşımıza çıkıyor.


Ortalama 10 sene ile 30 sene arasında vadeli olan bu kredi türü, kira öder gibi ev sahibi olma modeli şeklinde nitelendiriliyor.Bunun nedeni ise mortgage faizlerinin bireysel ve benzeri diğer kredilerine oranla daha düşük olması. 


Mortgage kredisinde banka, krediye konu olan taşınmaz mala ipotek koyuyor. Müşterinin talep ettiği satılık gayrimenkul banka tarafından müşteri adına peşin olarak alınıp mülkiyeti müşteriye devrediliyor. 


Bu sisremde mortgage kredi taksitleri düzenli yapıldığı takdirde ödeme sonunda ipotek kalkar ve taşınmaz mal sahibinin oluyor. Peki, mortgage kimlere verilir? Mortgage kimlere verilmez?


Mortgage kimler kullanabilir?

Mortgage kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile...