29 / 04 / 2024

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...



İlk kez ev sahibi olacak vatandaşar düşük fazili konut kredinini detayların araştırıyor.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sinyalini verdiği yeni kampanya ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisinden kimler faydalanabilecek? soruları merak ediliyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yeni kampanyanın detaylarını açıkladı...

YENİ KONUT KREDİSİNDE KREDİ TUTARI NE KADAR? 

 Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yeni konut kredisi faizleri örnek vererek açıkladı. Örneğin 5 milyon TL’ye kadar ekspertiz değeri olan bir konut için çekilebilecek kredi 2 milyon TL seviyelerindeyken, yeni yapılacak düzenlemede en azından bu oranın yüzde 80’lere çıkartılması bekleniyor.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİNİN VADESİ NE KADAR OLACAK?

Özelmacıklı'ya göre daha önceki kampanyalara bakıldığında vade oranında da bir uzatma bekleniyor. Öte yandan özellikle kalıcı mortgage denilen ve 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme olabilir. 

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 
YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASINDA FAİZ ORANI NE OLUR?

Son zamanlarda özel bankalarda aylık 2.90’a kadar çıkan konut kredileri faiz oranlarının tüketiciler için kabul edilebilir seviyeye düşürülecek. Net olmamakla birlikte faizlerin 1.20-1.50 aylık faiz oranı seviyelerinde olması öngörülüyor.

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 
DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANACAK?


Düşük faizlik konut kredisinde bazı sınırlandırmaların olması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ''Daha önce benzer türden sayılabilecek kampanyalarda, örneğin taşınmazı alacağı şehirde yakın zamanda (son 1 yılda) konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50’den fazla olmaması gibi kriterler getirilebilir.'' diyerek özellikle ilk defa konut alacak kişiler için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranması bekleniyor.

Bu çerçeveler genişletildikçe kredi kullanım oranının daha sınırlı hale geleceğini belirten   Mustafa Hakan Özelmacıklı ''Satın alınan konutta belki belli bir süre oturma şartı da farklı bir düzenleme olarak karşımıza çıkabilir. Bu sayede özellikle gerek kentsel dönüşüm gerek sınırlı arz ile yükselmeye devam eden konut kiraları satışla bir nebze daha olsun gevşeyebilir. Burada asıl amaç tabi inşaat firmalarının üretiminin belli bir seviyede en azından korunabiliyor olmasıdır' dedi.

Konut satışlarına mevduat freni: Piyasanın dinamiklerini değiştirdi! 

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Geri Dön