28 / 07 / 2024

kimler ruhsat harcı ödemesini yapmalıdır

kimler ruhsat harcı ödemesini yapmalıdır

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" dedi.

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

Bir kimsenin vefat etmesi durumunda,  yakınlarına kendisinden miras kalması halinde; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belgeye mirasçılık belgesi deniyor. Peki, mirasçılık belgesi ne kadara alınıyor? Mirasçılık belgesi harcı 2021 ne kadar?

Tapu harcı ne kadar oldu 2021?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? Tapu harcı ne kadar oldu 2021? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat ruhsatı harcı 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? İşte tapu harcı 2021 oranları...

2021 tapu harcını kimler öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için tapu harcı ödeniyor. Peki tapu harcı nerede ödeniyor? 2021 tapu harcını kimler öder? İşte tüm merak edilenler...

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2020!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2020 ne kadar?

Tapu harcı nasıl hesaplanıyor? 

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcı nasıl hesaplanıyor? Tapu harcını kimler ödemek zorunda?

Kimler tapu harcı öder?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcını kimler ödemek zorunda? Tapu harcı indirim kararı ne zaman kadar uzatıldı?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2019!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2019 ne kadar?

kimler ruhsat harcı ödemesini yapmalıdır Haberi

kimler ruhsat harcı ödemesini yapmalıdır

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 29 Ocak 2015'ten sonra hiçbir esnaf ve sanatkarın, pazar günü dükkanını açması için ruhsat harcı ödemesine gerek olmadığını vurgulayarak, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" ifadelerini kullandı.


Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 29 Ocak 2015'te yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Kanunla, pazar günü dükkanını açmak isteyen esnaflardan alınan hafta tatili ruhsat harcının kaldırıldığına dikkati çeken Palandöken, bazı belediyelerin hala ruhsat harcı talep ettiğini belirtti.


Daha önce TESK tarafından açılan ve kazanılan davayla, 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu'nda yer alan iş yerlerinin ruhsat harcı ödemeden çalışabileceklerine değinen Palandöken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesiyle esnaf ve sanatkar işletmelerinin tamamen...