07 / 05 / 2024

kır ayaklı köprü batman çayı ıslah projesi

kır ayaklı köprü batman çayı ıslah projesi

Dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen Kırk Ayaklı Köprü, Batman Çayı Islah Projesi ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, köprünün koruma altına alınması gerektiğini söylüyor...

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü GÖKTÜRK-2 ile görüntülendi!

İzmit'teki Körfez Geçişi Asma Köprüsü, GÖKTÜRK-2 uydusunca görüntülendi. "Haftanın fotoğrafı" başlığı altında yayımlanan görüntüde, inşaatı devam eden Körfez Geçişi Asma Köprüsü yer aldı.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü havadan görüntülendi!

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü havadan görüntülendi. İşte dev projenin son görüntüleri...

Diyarbakır Çınarlılılar yeni köprü istiyor!

Diyarbakır Dilaver Köprüsü'nde toplanan, aralarında sivil toplum kurulu temsilcisi ile muhtarın da yer aldığı bir grup, tarihi Dilaver Köprüsü'nün yetersizliği nedeni ile çok sayıda trafik kazası yaşandığını öne süren grup yeni köprü yapılmasını istedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü uzaydan görüntülendi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapım aşaması TÜBİTAK'ın RASAT uydusu tarafından adım adım görüntülendi. İşte Asya ve Avrupa kıtasını 3.kez birleştiren o köprünün uzaydan görüntüsü...

Binali Yıldırım'da 3. Köprü geçiş ücretleri açıklaması!

Binali Yıldırım, 3. Köprü ücretleri hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, " Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var.Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. " dedi.

Antalya Aksu Çayı Tehneli Köprüsü inşaat çalışmaları sürüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Devlet Su İşleri(DSİ) Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ile Aksu Çayı Tehneli Köprüsü inşaat alanında incelemelerde bulundular.

Yıldırım Mimarsinan ve Bağlaraltı'na modern köprü inşa ediliyor!

Yıldırım ilçesinde Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayacak yaya köprüsünün temel atma töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizi bir arada tutacak değerler inşasını fiziksel dönüşümle birlikte gerçekleştiri

Kültür Köprüleri Projesi yola çıktı!

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan “Kültür Köprüleri” projesi yola çıktı. Proje kapsamında yurtdışındaki mimari miraslarımız için kitap serisi hazırlanacak.

Emre Köprülü: İnşaat ve müteahhitlik sektörü çöktü!

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, AKP hükümetinin uyguladığı olumsuz dış politikanın sonucunda, özellikle yurtdışı inşaat ve müteahhitlik sektörünün çöktüğünü belirtti.

3. köprü Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım üçüncü köprünün Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır hale geleceğini belirtti. Daha önce köprünün nisan mayıs aylarında hizmete alınacağı açıklanmıştı.

Kocaeli'de Valilik Yaya Köprüsü’nde gergi halatlarının montajı sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde inşaatı devam eden, çelik asma taşıyıcı sistemli modern yaya köprüsünde çalışmalar sürdürülüyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde görevli mühendis öldürüldü!

Cimtaş İnşaat firmasında mühendis olan ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında görevli 32 yaşındaki mühendis Murat Usluoğlu, evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

kır ayaklı köprü batman çayı ıslah projesi Haberi

kır ayaklı köprü batman çayı ıslah projesi


Dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen Kırk Ayaklı Köprü, Batman Çayı Islah Projesi ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Kırk Ayaklı Köprü'nün volkanik bazalt taşlarla yapıldığını ve dünyada eşine ender rastlanan bir köprü olduğunu belirten uzmanlar, köprünün koruma altına alınmasını istedi.


Batman merkezden 5 kilometre uzaklıkta bulunan, dünyanın en uzun taş köprüsü olan Kırk Ayaklı Köprü (Pira Pirpira), Batman Çayı Islah Projesi ile yok ediliyor. Ortaçağ döneminde inşa edildiği tahmin edilen 40 ayaklı köprünün yanı sıra Batman Çayı havzasında yaşayan, aralarında sadece Batman Çayı havzasında görülen Kız Kuşu'nun da bulunduğu birçok endemik kuş türü ile bir ay önce tespit edilen su samurlarının da yok olacağı belirtiliyor.


Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, 12 bin yıllık, dünyanın ilk...