02 / 05 / 2024

kira artırım oranları

kira artırım oranları

Kiralama sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Yapılacak artırım, mesken ve işyerinde farklı şekilde uygulanıyor. Peki, kira artırım oranı 2015 ne kadar?

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu.

Pera GYO sermaye artırımı yetki süresi uzatılıyor!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde Yönetim Kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan 5 yıllık yetki süresinin sona ermiş olması nedeniyle ve bu yetki süresinin 5 yıl uzatılması amacıyla başvuru yapıldı.

Torunlar GYO'nun 500 milyon TL bedelsiz sermaye artırımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı 499 milyon 995 bin 717 liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

Özak GYO'nun sermaye artırım talebine SPK'dan onay!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO'nun sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu onay verdi. 

3. Havalimanı için sermaye artırımı!

Üçüncü Havalimanı'nı inşa eden şirket İGA sermayesini 1.95 milyar TL artırdı. Firmaların fon ihtiyacını karşılamak için sermaye artırımına gidildiği açıklandı.

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı.

Faiz artırımı baskısı gayretleri beyhude bir çabadır!

TÜBA Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum." ifadelerini kullandı. 

İhlas Holding'ten sermaye artırımı açıklaması!

İhlas Holding, İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. nin yapmakta olduğu bedelli sermaye artırımına, sermaye oranında katılmaya karar verdi.

Halk GYO'nun sermaye artırımı onaylandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2016 yılı karından yapılacak bedelsiz sermaye artırımı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Akiş GYO Aksu Real Estate sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akiş GYO Aksu Real Estate sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Vakıf GYO sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Doğuş GYO sermaye artırımını tescil etti!

Doğuş GYO, bedelsiz sermaye artırımına ilişkin tescil işlemini açıkladı. Karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

kira artırım oranları Haberi

kira artırım oranları

Kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Kira sözleşmelerinde kanunen kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kiralama sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor.


Yapılacak artırım, mesken ve işyerinde farklı şekilde uygulanıyor. Mesken kiramalalarında enflasyon oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerinde böyle bir kısıtlama bulunmuyor. 


II. Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş...