07 / 05 / 2024

kira artırma davası

kira artırma davası

İstanbul Kadıköy'de ev sahibi kiracı anlaşmazlığı mahkemeye taşındı. Kiracı 5 yıldır oturduğu eve, aylık bin 365 lira ödüyordu. Ev sahibi evin değerinin 2 bin 500 lira olduğunu söyleyip fiyatı artırmak istedi. Olaya son noktayı mahkeme koydu. 

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira bedelinin tespiti davasında bu 3 şarta çok dikkat!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan yüksek gerilim sık sık gündeme gelirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelinin tespiti davası için önemli olan 3 şartı açıkladı.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlardaki kira artış oranına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacağını dile getirdi. Bakan Tunç "Tahliye davaları artmış olabilir. Ev sahibi, kirayı artıramadığı için tahliye yoluna başvurmuş olabilir. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

İzale-i şuyu açık artırma 2021!

Medeni Kanuna göre ortak taşınmaz malın taksimi yapılamıyorsa mahkeme tarafından satışı yapılarak bedelleri izaleyi şuyu davasıyla paylaştırılıyor. Peki izaleyi şuyu ihalesi nasıl yapılır? İşte izale-i şuyu açık artırma 2021...

3 soruda kira artış davası!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralama sürecinde kira artış davası da açılabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, davayı kimler ne zaman açabilir, dava nasıl sonuçlanır?

Kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ya da kiracı kira artışının tespiti için dava açabiliyor. Peki, kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Kira artış davasını kim açar?

Kiracılık Hukuku gereğince kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasını kim açar? Kiracı mı? Mal sahibi mi? İşte yanıtı..

Ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Kira artışı davası ne zaman açılır?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Kira süresi boyunca kiracılar kira ve yan giderleri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, yeni dönemde uygulanacak kiralar için kira artışı davası ne zaman açılır?

Kira artışı davası dilekçesi örneği!

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Kira artışı davası açmak için bir dilekçe ile birlikte Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı davası dilekçesi örneği..

Kira artışı davası nasıl olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemek ile mükellef oluyor. Kira artışı için hakimin müdahalesi de istenebiliyor. Peki, kira artışı davası nasıl olur?

kira artırma davası Haberi

kira artırma davası

Ev sahibi '2 bin 500' dedi, kiracı ise 'bin 350.' Taraflar uzlaşamayınca evin kirasını mahkeme belirledi.  Habertürk'ten Arzu Kaya'nı haberine göre, söz konusu anlaşmazlık İstanbul Kadıköy'de yaşandı. Kiracı Ege B. eve 2012 yılında taşınmış ve aylık bin 100 lira kira ödüyordu. 5 yılda kirası 265 lira zamlandı. Yani 2017 yılında evin kirası bin 365 lira oldu.

Ev sahibi kiranın emsallerine göre çok düşük olduğunu belirtti. 2 bin 500 lira talep etti. Bunun için de kiracısına ihtar çekti. Ev sahibi,  kiracı ile fiyatı artırma konusunda anlaşamayınca, kiranın tespiti için mahkeme yoluna gitti.

Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi davayı kabul etti. Bilirkişi, apartmandaki 2 oda 1 salon olan eve gelerek inceleme yaptı. İnceleme sonucunda hazırladığı rapora göre bu evin boş olarak kiraya verilmesi halinde...