09 / 01 / 2025

kira artış limiti

kira artış limiti

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hükümetin 1 Temmuz'a kadar kiraya yüzde 25 üst limit koymasına rağmen ev sahipleri yasal sınırı çoktan aştı.

Kira artış oranı hesaplama formülü!

Senelik olarak imzalanan kira sözleşmelerinin kira döneminin sonunda yenilenmesi halinde, mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkında sahip oluyor. İşte kira artış oranı hesaplama formülü..

Nisan ayı kira artış oranı 2015!

Mesken kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Kiraya yapılacak artışın kanunen ÜFE oranlarını geçmeyecek şekilde olması gerekiyor. İşte Nisan ayı kira artış oranı 2015..

İşyeri kira artışı TEFE TÜFE 2015!

Türk Borçlar Kanununa göre işyeri kiralamalarında 2020'ye kadar ÜFE zorunluluğu bulunmuyor. Bu süreye kadar TÜFE ile de zam yapılabiliyor. İşte işyeri kira artışı TEFE TÜFE 2015 hesaplamaları...

Meskenlerde yıllık kira artış oranı 2015!

Kiracılık hukuku gereğince mesken ve işyeri kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. Peki kira dönemi yenilenen mesken kira sözleşmeleri için kiracıya ne kadar zam yapılır? Meskenlerde yıllık kira artış oranı 2015 nedir?

Yıllık kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Genellikle senelik olarak düzenlenen kira sözleşmeleri, tarafların fesh etmemeleri halinde sürenin bitiminde yenilenmiş oluyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde yapılacak yıllık kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kira artışı ne zaman yapılır?

Ev ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözlemesinde, kiracının ne zaman ve kadar kira ödemesi gerektiği, kira süresinin ne zaman sona erdiği gibi hususlara yer veriliyor. Peki, kira artışı ne zaman yapılır?

Resmi kira artış oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, resmi kira artış oranı 2015 nedir nasıl hesaplanır?

Kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Dükkan kira artış oranı 2015!

Kanunen mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde uygulanacak zam, farklı şekillerde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı 2015...

Kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE!

Senelik olarak yenilenen kira sözleşmelerinde kira hesaplaması enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, mesken ve işyerinde zam nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE...

Konut kira artış oranı Nisan 2015!

Geçtiğimiz sene bir ev kiraladığınızı ve Nisan ayı itibarıyla kira sözleşme döneminizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Nisan 2015...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

kira artış limiti Haberi

kira artış limiti

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren kira düzenlemesinin de içinde yer aldığı Avukatlık Kanunu ile Türk Borçlar Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 11 Haziran'da yürürlüğe girdi.

Düzenlemede; 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek konut kira sözleşmelerinde artış bir önceki kiranın yüzde 25'ini geçemeyecek denildi ancak ev sahipleri şimdiden yasal sınırın üzerine çoktan çıktı.

Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre ev sahiplerinin yüzde 35'i, kiracılarından yasal artışın üzerinde artış istedi. Her on kişiden üçünün kiracı olduğunu beyan ettiği araştırmaya göre, bu kiracıların yüzde 73'ü, fazla artışı kabul etmeye mecbur kaldı.

Ipsos'un Antikriz Raporu’nda kiracıların yüzde 51’inin son bir sene içinde kiralarına yapılan artış, gelirlerindeki artıştan daha yüksek oldu.

Gelirlerindeki artışın kira artışından daha yüksek olduğunu söyleyenlerin oranı sadece yüzde 14'te kaldı.

Her 10 kiracıdan dördü kira ve gelirlerindeki artışın aynı...