06 / 05 / 2024

kira artışı neye göre yapılır 2022

kira artışı neye göre yapılır 2022

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ev sahibi kiracı kavgaları durmak bilmiyor. Peki ev sahibi kiracıya ne kadar zam yapabilir? TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

Kira artışı kanunen neye göre yapılır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kira bedelinde artış yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı kanunen neye göre yapılır? İşte yanıtı..

Dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesinin süre sonunda yenilenmesi halinde kira bedelinde belli artışlar yapılabiliyor. ÜFE oranları ile kira artışı kuralı meskenlerde uygulanıyor. Peki, dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Yıllık olarak düzenlenen kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde, kira sözleşmesi aynı koşullarda yeni kira döneminde de uygulanıyor. Peki, mal sahibi kiraya nasıl zam yapar? Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Mart ayı kira artış oranları 2015!

Mesken kira artış hesabında kullanılması zorunlu olan Üretici Fiyat Endeksi, 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. İşte Mart ayı kira artış oranları 2015...

Kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Kiralama sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Yapılacak artırım, mesken ve işyerinde farklı şekilde uygulanıyor. Peki, kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Ev kira artış oranı 2015!

Kira döneminin sona ermesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam hangi oranlarda yapılır? İşte ev kira artış oranı 2015...

Konut kira artışı 2015!

Taşınmaz mal kiralama sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, konut kira artışı neye göre yapılır? İşte konut kira artışı 2015 hesaplama formülü..

İşyeri kira artış oranı 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, işyerinde kiracıya nasıl zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı 2015...

kira artışı neye göre yapılır 2022 Haberi

kira artışı neye göre yapılır 2022

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilerine göre, şubat ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 22.58 artış görüldü. Yani mal sahipleri kiracılarına Şubat 2022 için yasal olarak en çok yüzde 22,58 oranında zam yapabiliyor. Peki TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira artışı ne kadar oldu?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Kira bedeli, bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla belirleniyor. Bu oran TÜİK tarafından şubat ayı için yüzde 22.58 olarak belirlendi. Bunun üstünde zam yapılamaz” şeklinde konuştu.

Peki TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Ayrı bir anlaşma gerek

TÜFE’nin...