03 / 05 / 2024

kira bankaya yatırılması

kira bankaya yatırılması

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. Peki meskenlerde kira bankaya yatırma sınırı ne kadar? Kira bankadan ödenmezse ne olur?

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024'te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan ayında hesaplara ne kadar para yatırılacak? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 1 Nisan 2024 müjdesi! Hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak, kaçırmayın!

Milyonlarca SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklisine resmen 1 Nisan 2024 müjdesi geldi. Emekli emekli bayram ikramiyelerinin Ramazan bayramından önceki hafta olan 1 Nisan - 5 Nisan arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? Yatırımcılar dikkat!

Yeni yatırım yapacaklar ya da kazancını artırmak isteyenler konut yatırımı ile borsa yatırımının artılarını araştırıyor. Peki borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? İşte ayrıntılar...

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...

Yatırım yapacaklar ve yatırımcılar için finansal özgürlüğün yakalanması için ne kadar yapılması gerektiği tek tek açıklandı. 16,3 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu, X sosyal medya hesabından finansal özgürlük için açlık ve yoksulluk sınırına göre yatırım tutarlarını paylaştı. İşte o paylaşım..

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mevduat faizinin yükseliş trendinde olduğu dönemlerde bankaya para yatırılırken nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Hesabınıza her ay 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli! Hemen bakın!

Hesabınıza her ay tıkır tıkır tam 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli... Hemen bu detaylara bakın...

Hesabınıza 7 bin 662 TL yatırılması için hemen bunu yapın! Az önce açıklandı!

Mevduat faizlerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ekim ayı hesaplamalarına göre, 32 günlük vade sonunda hesaplara 7 bin 662 lira yatırılacak. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.

kira bankaya yatırılması Haberi

kira bankaya yatırılması

Kira bankaya yatırma sınırı!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince meskenler için kira bankaya yatırma sınırı bulunuyor.


Bu sınırın altında aylık kira geliri elde eden kimseler, kira bedelini elden tahsil edebiliyor. Meskenlerde bankaya kira yatırma limiti 500 TL olup, bu bedelin üstünde gelir elde edenlerin bankadan ödeme alması gerekiyor. Peki 500 TL üzerindeki kiralar bankadan ödenmezse ne olur?


Kira bankadan ödenmezse ne olur?

Bankaya yatırılması gereken kiraların eski usulde olduğu gibi, bankaya yatırılmayıp elden ödenmesi ceza kesilmesini gerektiriyor. 


500 lira ve üstündeki konut kira bedeli ödemelerinin elden ödendiğinin tespiti halinde, mal sahibine 250 liradan az olmamak üzere kira bedelinin...