04 / 10 / 2024

kira başkasının hesabına yatarsa ne olur

kira başkasının hesabına yatarsa ne olur

Taşınmazını kiraya veren mal sahipleri kira gelirlerini kendi hesabına değil, eşinin ve çocuğunun hesabına yatırılmasını isteyebiliyor. Peki, kira başkasının hesabına yatarsa ne olur? İşte yanıtı..

Garanti BBVA’dan emeklilere Ekim 2024 müjdesi! Başvuranın hesabına hemen yatırılıyor!

Merakla bekledikleri zamlı maaşları hesaplarına emekliler şimdi de bankaların emekli promosyonları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Garanti BBVA ne kadar emekli promosyonu veriyor. İşte Garanti BBVA emekli promosyonu ile ilgili detaylar…

Garanti BBVA resmen duyurdu: Bu ay sonuna kadar başvurana 25 bin TL taksitli avans müjdesi! Son dakika!

Garanti BBVA, ücretsiz taksitli nakit avans kampanyasını duyurdu. Başvuranın hesabına 25 bin TL yatıyor. İşte Garanti BBVA taksitli nakit avans detayları...

1941 yılında Kadıköy'ün imarına başlanmış!

1942 yılında Kadıköy yakasının imarına başlanmış. Özellikle Fenerbahçe'nin ön planda olduğu imar çalışmaları hızla devam edeceği belirtilmiş.

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. O gün hesabınıza 9000 TL yatacak

Aile Bakanlığı’ndan milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren flaş bir açıklama geldi…O gün vatandaşların hesabına 9000 TL yatacak.

İETT, İstanbul'un plajlarına sefere başladığını duyurdu!

İETT, İstanbul plajlarına doğrudan toplu ulaşım hizmeti sunmaya başladığını açıkladı. Yapılan duyuruda şehrin birçok noktasındaki plajlar için günde bin 815 sefer gerçekleştirildiği kaydedildi.

QNB Finansbank emekli promosyonu 2024! Başvuranların hesabına maaşa ek tam 15 bin TL yatırılıyor!

Pek çok banka emekli promosyonlarını resmi internet siteleri üzerinden tek tek açıklarken, en çok merak edilen bankalar arasında da QNB Finansbank yer alıyor. Peki QNB Finansbank ne kadar promosyon veriyor? 

Hanehalklarının yüzde 8,4'ü başkasının evinde kira ödemeden oturuyor!

Son rakamlar konut sahipliği oranının yüzde 55’lere kadar gerilediğini, kiralık konut ihtiyacının ise yüzde 27’ye ulaştığını ortaya koyuyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, kira ödemeden oturanların oranını açıkladı. İşte o rakam... 

Başvuranın hesabına anında 10 bin, 20 bin, 25 bin TL yatıyor! Faizsiz kredi kampanyası ve faizsiz kredi veren banka...

Kredi çekecek vatandaşları ilgilendiren faizsiz kredi kampanyaları bir bir açıklandı. Sıfır faizli kredi ve nakit avans 25 bin liraya ulaşıyor. İşte faizsiz kredi kampanyası Haziran 2024 ve faizsiz kredi veren banka...

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Kira artış sınırı devam etmeli!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış sınırının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilerin hesabına maaşa ek tam bu kadar yatıyor! Hemen başvuranın hesabına geçecek: İş Bankası promosyon ne kadar? 

Bankalar, Haziran ayına girilmesiyle beraber nakit promosyon kampanyalarını güncelledi. Peki İş Bankası promosyon ne kadar?  İşte İş Bankası promosyon Haziran 2024! 

QNB Finansbank'tan 30 Haziran 2024 uyarısı! Başvuranın hesabına ay sonuna kadar maaşa ek 15 bin TL yatırılacak!

Haziran ayı ile birlikte pek çok banka da emekli promosyonlarında güncellemeye gitti. Peki QNB Finansbank emekli promosyonu ne kadar? Finansbank emekliye ne kadar promosyon veriyor? 

Ziraat Bankası'ndan 30 Haziran 2024 uyarısı! Müşterisi olup da bunun yapanın hesabına 8 bin 500 TL yatıracak!

Ziraat Bankası Haziran 2024 kampanyaları kapsamında müşterisi olup da gerekli şartları yerine getirenlerin hesabına 8 bin 500 TL yatıracak. İşte Ziraat Bankası Haziran 2024 kampanyası detayları...

Emeklilere 16 bin TL müjdesi: Başvuranın hesabına yatıyor! İşte Albaraka Türk emekli promosyon...

Milyonlarca emekli özel bankaların promosyon tutarlarını merakla araştırıyor. Merak edilen bankalar arasında Albaraka Türk yer alıyor. Albaraka Türk emekli promosyon ne kadar? İşte Albaraka Türk emekli promosyon...

kira başkasının hesabına yatarsa ne olur Haberi

kira başkasının hesabına yatarsa ne olur

Kira başkasının hesabına yatarsa ne olur?

Kira ve gelir vergisi mevzuatı gereğince, taşınmaz malını kiraya veren mal sahiplerinin gelirlerini banka aracılığı ile tahsil etmesi ve elde edilen gelirin istisna sınırını aşması durumunda kira gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Biliniği üzere kira gelirinin bankaya yatırılması zorunluluğu 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getiriliyor.


Tebliğ gereğince; kiranın bankadan ödenmesi ile ilgili tebliğ esasları şu şekidle sıralanıyor:

"-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,          

- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların


kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu getirilmiştir."


Kimi zaman mal...