27 / 07 / 2024

kira bedeli değer tespiti

kira bedeli değer tespiti

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında açıklanıyor. Tebliğte yer alan esaslara göre, kira bedellerinin değer tespitinin gayrimenkul değerleme kuruluşlarına yaptırılması gerekiyor...

Kira bedeli üzerinden evin değeri hesaplandı! İşte evin eder fiyatı! Bu fiyatın üstü balon...

Milyonlarca konut sahibi evlerini kiraya vermek için piyasa araştırması yapıyor. Özellikle büyük şehirlerde kira bedelleri bölgeden bölgeye değişkenlik gösteriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır? İşte kira bedeli üzerinden evin değerinin hesaplanması...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte pek çok kişi de kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Peki 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

İstanbul'da kiralık ev fiyatları rekora koşuyor! Ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira!

Geçinemiyoruz Platformu'nun Ağustos ayı raporuna göre Kadıköy'de 30 bin lira ve altı ilanlara bakıldığında ortalama kira 16 bin 180 TL, 20 bin TL ve altı ilanlar baz alındığında ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Mg Değer Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Mg Değer Yapı Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmoud Abdalla ve Memiş Şimşek ortaklığında kuruldu.

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Merkez Şubesi Üsküdar'da 16 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Duz tarafından açıldı.

Etkin Değer Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Etkin Değer Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Alen Kaytanlıoğlu ve Mehmet Bol ortaklığında kuruldu.

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Gaziosmanpaşa Şubesi açıldı!

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Gaziosmanpaşa Şubesi bugün Gaziosmanpaşa'da 16 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Duz tarafından açıldı.

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Ümraniye Şubesi açıldı!

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Ümraniye Şubesi bugün Ümraniye'ede 16 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Duz tarafından açıldı.

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Bağcılar Şubesi açıldı!

Değer Tasarruf Gayrimenkul Anonim Şirketi İstanbul Bağcılar Şubesi bugün Bağcılar'da 16 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Duz tarafından açıldı.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi yarın başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında alınacak.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 3 gün sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 35 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

kira bedeli değer tespiti Haberi

kira bedeli değer tespiti

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar!

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında açıklanıyor. Tebliğ kapsamında yer alan esaslara göre, kira bedellerinin değer tespitinin gayrimenkul değerleme kuruluşlarına yaptırılması gerekiyor.


Gayrimenkullerin Değerlemesine İlişkin Esaslar..


Değerleme gerektiren işlemler

MADDE 28 – (1) Fonlar, aşağıda sayılan işlemler için işleme konu olan varlıkların ve hakların rayiç değerlerini ve rayiç kira bedellerini tespit ettirmekle yükümlüdürler.


a) Portföyde yer alan gayrimenkullerin ve gayrimenkule dayalı hakların satımı, bunların niteliğinin veya cinsinin değiştirilmesi veya portföye gayrimenkullerin ve gayrimenkule dayalı hakların alımı,


b) Portföyde yer alan gayrimenkullerin kiraya verilmesi,


c) Kiraya verilmek üzere gayrimenkul kiralanması,


ç) Portföyde yer alan gayrimenkullerden kiraya verilenlerin kira sözleşmelerinin yenilenmesi veya uzatılması,


d) Gayrimenkul ipoteği tesis edilmesi,


e) Portföye Kurulca değerleme yaptırılması uygun görülecek diğer varlıkların dâhil edilmesi ve portföyden çıkarılması,


f)...