13 / 09 / 2024

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat ev sahiplerini uyardı! 

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat ev sahiplerini uyardı! 

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Peki kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat Tarık Çakmak ev sahiplerini uyardı. İşte ayrıntılar...


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Kira bedelinin tespiti davasının açılabilmesi için taraflar arasında yazılı veya sözlü kira sözleşmesinin bulunması şart. Yazılı veya sözlü kira sözleşmesi olmadan gerçek veya tüzel kişilere karşı kira bedelinin tespiti davası açılamaz. 

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Kiracı, fazla olan kira bedelinin düşürülmesi; kiralayan ise düşük kira bedelinin arttırılması amacıyla tespit davası açabilir. Peki ev sahipleri kira tespit davasında neye dikkat etmeli? Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Avukat Tarık Çakmak kira tespit davasıyla ilgili bilinmesi gerekenleri açıkladı.

Çakmak, kira bedelinin tespitine yönelik dava uzun süreli sözleşmelerde 5. yılın sonunda açılabileceğini ve  dava tarihi itibariyle 5 yıllık sürenin dolmadığından endekse göre artış yapılması gerektiği belirtti. İşte Tarık Çakmak'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım.... 


Av.Tarık Çakmak @avtarikcakmak

KİRA TESPİT DAVASI - 10 YILLIK SÖZLEŞME

Kira bedelinin tespitine yönelik dava uzun süreli sözleşmelerde 5. yılın sonunda açılabilir. Dava tarihi itibariyle 5 yıllık sürenin dolmadığından endekse göre artış yapılması gereklidir. 

İstanbul BAM 35. HD
2019/1158 E
2021/2119 K

Kira ödemelerinde yeni düzenleme! Taslak ortaya çıktı! İşte 5 maddede eski ve yeni uygulama karşılaştırması!

Ev sahipleri dikkat! Kira tespit davasında mutlaka bu maddeleri yazın!

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira tespit ve ihtar davası hakkında bilmeniz gerekenler!

Geri Dön