28 / 04 / 2024

kira bedeli ne kadar arttırılabilir

kira bedeli ne kadar arttırılabilir

Kira bedeli ne kadar arttırılabilir? 2014 yılında kira bedeli ne kadar artacak? İşte Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan esaslar ve TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları 2014...

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

2021 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2020 yılında ödeyeceği kira bedeli açıklandı. Peki, 2021 kamu konutları kira zammı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2020 yılında ödeyeceği kira bedeli açıklandı. Peki, 2020 kamu konutları kira zammı ne kadar? 

2019 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2019 yılında ödeyeceği kira bedeli belli oldu. Peki, 2019 kamu konutları kira zammı ne kadar? 

2018 Eylül ayı kira artış bedeli ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayı enflasyon oranları açıklandı. Peki, 2018 Eylül ayı kira artış bedeli ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm 2017 kira bedeli!

Kentsel dönüşümde, riskli binasını anlaşma yolu ile yıkan malikler, Bakanlık tarafından sunulan kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm 2017 kira bedeli ne kadar?

Emsal kira bedeli 2017!

Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira bedeli nedir? Emsal kira bedeli 2017 ne kadar?

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuru bedeli ne kadar?

Toplamda 592 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede peşin ödemeler 5 bin 399 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuru bedeli ne kadar?

Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Toplamda 160 adet dairenin emeklilere özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu '' Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman yapılır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

TOKİ İzmir Kınık başvuru bedeli ne kadar?

Daire fiyatlarının 112 bin 750 TL'den başladığı projede toplamda 276 adet konuttan meydana geliyor. Proje 276 adet konuttan oluşuyor. Peki TOKİ İzmir Kınık başvuru bedeli ne kadar?

2016 yılı ev kira vergisi ne kadar?

1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kira gelir vergisinin mükellefleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2016 yılı ev kira vergisi ne kadar? 2016 yılı ev kira vergisi nasıl hesaplanır?

kira bedeli ne kadar arttırılabilir Haberi

kira bedeli ne kadar arttırılabilir

Kira bedeli ne kadar arttırılabilir?

Bilindiği üzere kira sözleşmeleri genellikle 1 yıllık olarak düzenleniyor. Sözleşmenin 1 yıllık süresinin dolması durumunda eğer sözleşme yenilenecekse; kira bedelinde de bir yenileme yapılıyor. Peki, kira neye göre arttılır?


Kira bedelinde yapılacak zamlar bilindiği üzere her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Kira bedelinde uygulanacak artışlar için ÜFE oranları baz alınıyor.


Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre ÜFE oranları arasında yer alan "bir önceki yılın aynı ayına göre oranı" kira bedellerine yansıtılacak oranlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma...