06 / 05 / 2024

Kira bedeli peşin ödeme

Kira bedeli peşin ödeme

Taşınmaz kiralamalarında kiracıların sözleşmede belirlenen tarihte, belirlenen miktarda ödeme yapmaları gerekiyor. Peki kira ödemelerinin nasıl yapılması gerekiyor? Kira bedeli peşin mi ödenir?İşte kira ödemeleri..

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

Halk GYO, İFM Halk Ofis Kuleleri A Bloğu Halk Bankası'na kiraya verdi!

Halk GYO, İFM Halk Ofis Kuleleri A Bloğu Halk Bankası'na kiraya verdi ve 2 senelik kira bedeli peşin olarak alındı. 

Ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir?

Konut kiralamalarında eve giren kiracıdan kira bedelinin peşin ödenmesi isteniyor. Peki, ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir? Kiracı son ay kira öder mi? İşte yanıtı...

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 

Bekir Pakdemirli: 95 lisanslı depoya 16,4 milyon TL kira bedeli ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lisanslı Depo Desteği kapsamında, 95 lisanslı depoya, 2020 yılı ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon TL'nin kira bedeli olarak ödeneceği açıklandı.

Kiracı peşin ödediği kirayı geri alabilir mi?

Ev sahibine bir yıllık kirayı peşin ödediniz. Kombi bozuk diye evden çıkarsanız, kira parası geri alınabilir mi? Kira kontratını fesih hakkını kullanıp alacak davası açabilirsiniz...

Kira bedeli düşükse vergi ödenir mi?

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira bedeli düşükse vergi ödenir mi?

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Peşin alınan kiraların beyanı 2017!

2016 yılında konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek gelir elde edenler vergi ödüyor. Peki, kira bedeli peşin alındıysa ne olur? Peşin alınan kiraların beyanı nasıl verilir?

Kütahya'da kira karşılığı inşaat yaptırılacak!

Kütahya Belediye Başkanlığı, Merkez'de kira karşılığı inşaat yaptıracaktır. İhalesnin aylık bedeli 3 milyon TL olarak belilendi. 26 Mayıs'ta gerçekleşecek ihale bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

Kira bedeli peşin ödeme Haberi

Kira bedeli peşin ödeme

Kira bedeli peşin mi ödenir?

Kiracılık hukuku gereğince kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kiracının sözleşmede belirledikteri tarihte, belirlenen miktarda ödeme yapmaları gerekiyor.


Kimi kira sözleşmelerinde gelecek ay veya gelecek yıllara ait kira bedeli de ödeniyor. Peki, kira bedeli peşin mi ödenir? Kira bedeli ödemeleri nasıl yapılır?


29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince 500 TL ve üzeri mesken kiralamalarından elde edilen gelirin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor.


Peşin kiralarda kira gelir vergisi..

Gelecek yıllara ait olup, peşin tahsil edilen kira bedelleri, ödemenin yapıldığı yılın değil, gelirin ilgili olduğu yılın hasılatı olarak kabul edilir.


Kiracı olan bu kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarıüzerinden % 20 oranında gelir vergisi...