30 / 04 / 2024

kira beyanname sistemine nasıl girilir

kira beyanname sistemine nasıl girilir

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Beyan esasına dayalı ödenen kira gelir vergisinde öncelikle vergi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermiş olmaları gerekiyor. Peki kira beyanname sistemine nasıl girilir? İşte yanıtı..

Evinden 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenlere son dakika uyarısı: Beyanname verirken bunlara aman dikkat!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi için detaylar merak ediliyor. Peki 2024 kira gelir vergisi kaç TL, beyanname nasıl verilir?

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Mülk sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. 9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Kira geliri olanlar dikkat! İşte beyanname şartları!

31 Mart'ta sona erecek olan kira beyanname için yıllık sınır 6 bin 600 lira, işyerinde ise brüt-stopaj dahil 49 bin lira olarak hesaplanacak. İşte kira geliri için belirlenen beyanname şartları...

2020 kira geliri beyanname dönemi başladı!

2 milyon ev ve iş yeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için beyanname vermek zorunda. 2020 kira geliri beyanname dönemi başladı.

Kira geliri elde etmeyen mülk sahipleri beyanname verecek mi?

Kira geliri elde eden mükellefler beyanname vermek zorunda kalıyor. Ancak bazı mülk sahiplerinin geçen yıl kira geliri elde etmese de bu yıl beyannamesi gerekiyor.

Kira beyanname dönemi bitiyor! Son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri belli şartlarda vergilendiriliyor. 26 Mart'ta sona erecek olan kira beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı!

Geçtiğimiz sene evini ya da işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler için kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı. Beyannameler 26 Mart akşamına kadar verilebilecek..

Kira beyanname sisteminin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanlığı , mükelleflere Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde defter kayıtlarını özel şifre ile tutabilmelerine imkan getirecek yeni bir uygulama başlatıyor...

Kira gelir vergisinde beyanname süresi uzatıldı!

Bu sene 27 Mart'a kadar verebilen kira gelir vergisinde beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Beyannameler AVM'lerde kurulan stantlardan da verilebilecek..

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

2016 yılında taşınmaz malını kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017..

2016 kira gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı!

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 25 Mart'ta son bulacaktı. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile 2016 kira gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı..

Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenen kira gelir vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Vergide 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği..

kira beyanname sistemine nasıl girilir Haberi

kira beyanname sistemine nasıl girilir

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

2016 yılı için konut kira geliri vergisi istisna tutarı 3 bin 600 TL oldu. Buna göre 2015 yılı içerisinde bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor.


İnternet üzerinden beyanname verilebilmesi için "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"ne 1-25 Mart tarihleri arasında giriş yapılması gerekiyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?


Kira beyanname sistemine giriş..


https://intvd.gib.gov.tr/kirabeyan/ adresine girdikten sonra; Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine aşağıda yer alan yöntemlerle giriş yapabilirsiniz;


1.“Kullanıcı Girişi” menüsünden kullanıcı kodu, parola ve şifre ile, 


2.“TC Kimlik Numarası” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


3.Mavi kart sahibiyseniz “Mavi Kart Bilgileri ile Giriş” menüsünden sistemin...