02 / 05 / 2024

kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015

kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olan damga vergisi kira gelir beyannameleri için de ödeniyor. Peki, kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015 ne kadar?

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı! Bu güne kadar beyan etmezseniz, cezası var! 

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerlerinden kira geliri elde eden vatandaşlar için de beyan dönemi 5 Nisan'a kadar uzatıldı. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? 

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok ayrıntılar...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira geliri elde eden kişiler için beyanname vermenin yol haritasını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '10 adımda internetten beyanname' başlıklı yazısı...

Kira geliri beyannamesinde bunlara dikkat!

Toplam mesken kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşan 2 milyonu aşkın mükellef, gayrimenkul sermaye iradı sebebiyle bu ay beyanname verecek. Peki kira geliri vergisinde hangi değerler indirilebilir? İşte gelir vergisi beyannamesinin püf noktaları...

Kira geliri elde eden herkesi ilgilendiriyor! 1 Mart'ta başlıyor!

Gelir vergisi beyan dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Peki kira geliri beyannamesinde neler önemli? İşte detaylar...

Kira geliri beyannamesinin kapsamı genişletildi!

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. Koronavirüs nedeniyle kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı ve vergi kapsamı genişletildi.

Ertelenen kira geliri beyannameleri ne zaman verilecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin süresi uzatıldı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri beyannamesinde 'online ödeme' dönemi!

Koronavirüs salgınına karşı kira geliri beyannamesinde online ödeme dönemi başladı. İşte evden çıkmadan beyanname vermenin yöntemleri...

2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin sürelerini uzattı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri beyannamesinde tüm merak edilenler!

Kira geliri elde edenler, yıllık  beyannameleri ne zaman vereceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye’de gayrimenkul sermaye iradı olan 2 milyon vergi mükellefini yakından ilgilendiriyor.

Kira geliri beyannamesinde masraflar vergiyi azaltır mı?

Evi ve işyeri kirada olanların 2019’da elde ettikleri kira geliri için beyanname verme dönemi 1 Mart’ta başladı. Beyanname verilmesinin son tarihi ise 31 Mart olarak belirlendi. 

Kira geliri beyannamesinde 'özel sağlık sigortası indirimi'!

Kira geliri elde eden ve bunu gelir vergisi beyannamesi ile beyan edecek mükellefler, özel sağlık sigortası poliçesi primlerini verecekleri yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri beyannamesinde vergi avantajları!

2018’de elde edilen kira gelirlerinin 1-25 Mart 2019 arasında beyan edilmesi gerekiyor. Kira geliri elde edenler, beyan öncesi özellikli konulara dikkat ederek bazı vergi avantajlarından yararlanabilir...

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015 Haberi

kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015

Kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015!

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi, damga vergisi olarak karşımıza çıkıyor.


Damga vergisinin mükellefi o kağıtları imzalayan kimsedir. İmza atan taraflardan biri muaf veya resmi daire ise damga vergisinin mükellefi diğer kişi olacaktır.


Damga vergisine konu olan sözleşme kaç nüsha hazırlanırsa o kadar damga vergisi ödenir. İdareye sözleşmeyi ibraz eden damga vergisini ödemekle yükümlüdür.  


Damga vergisi, yıllık gelir beyannameleri için de ödeniyor. Peki, kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015 ne kadar?


2015 yılı Damga Vergisi ücretlerine göre, yıllık gelir vergisi beyannameleri için 45,30 TL damga vergisi ödeniyor.


Örnek..

Bay (F), 2014 yılında konut kredisi kullanarak 100.000 TL’ye aldığı dairesini aylık 1.250 TL’den konut olarak kiraya vermiş ve 15.000 TL kira geliri elde etmiştir.


Beyana tabi...