30 / 04 / 2024

kira geliri damga vergisi

kira geliri damga vergisi

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

Ortak tapulu taşınmaz mallar kiraya verilebiliyor. Kira bedeli tek bir hesaba yatırılabildiği gibi, iki ayrı hesaba da yatırılabiliyor. Peki, ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

3. Havalimanından 26 milyar euro kira geliri sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanında kritik bir eşiğin aşıldığını belirterek, devletin kasasından bir kuruş bile çıkmadan hayata geçecek projeyle 26 milyar euronun üzerinde kira geliri sağlanacağını bildirdi.

Hisseli işyeri kira geliri beyanı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Ödemelerden önce ise beyanname veriliyor. Peki, hisseli işyeri kira geliri beyanı nasıl verilir?

Hisseli işyeri kira geliri vergisi!

Kira gelir vergisinde mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira geliri vergisi için beyan nasıl verilir? Vergi nasıl ödenir?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira kontratı için de bu vergi ödeniyor. Ancak her kontrat için değil, noterde imzalanan kontratlar için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2015 nedir?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Kira kontratı damga vergisi zorunlu mu?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratı damga vergisi zorunlu mu? Kira kontratı için ne kadar damga vergisi ödenir?

kira geliri damga vergisi Haberi

kira geliri damga vergisi

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Bu vergi için her sene istisna sınırı belirleniyor. İstisna sınırının altındaki gelirler için vergi ödemesi yapılmıyor.


Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor.


Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga vergisini kişiler ödüyor. Dolayısıyla GMSİ kira beyannamesine ait damga vergisi mükelleften alınmaktadır.


Kira gelir vergisinde ödenecek kalemler arasında damga vergisi de bulunuyor. Bu vergi, verilen beyanname için ödeniyor. Kira gelir vergisi damga vergisi 2016 bedeli; 47,80 TL olarak tespit ediliyor.


Örnek: 

Ahmet YILDIRIM, 2015 yılında konut olarak kiraya verdiği

dairesinden 30.000 TL ve...