05 / 05 / 2024

kira kontratının iptali nasıl olur

kira kontratının iptali nasıl olur

Kira sözleşmesi temel olarak; kullandırma ve yararlandırma karşılığında ödenen bedel olmak üzere iki unsurlu olarak biliniyor. Kira sözleşmesinin feshedilebilmesi için haklı durumların olması gerekiyor. Peki, ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Bodrum katların iptali 2017!

Bodrum katların iptali hususu, yeni planlı alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik gereğince, her bağımsız bölüm için en az 5 metrekare, en fazla 10 metrekare odunluk, kömürlük veya depolama yeri ayrılması zorunlu olacak.

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artırdı!

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı olan Kemal Göz bugünkü yazısında, kentsel dönüşüm kapsamına alınan evlerin kira fiyatlarının arttığını vurguladı.

Akiş GYO'dan genel kurul gündemindeki kararların iptali hakkında açıklama!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli dava hakkında gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Açıklama KAP'ta yayınlandı.

Albatros arazisinin satışının iptali istenecek!

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Bozoğlu, Büyükçekmece Belediyesine ait Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satışının iptali için hukuki süreç başlatma kararı aldıklarını belirtti

Kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ya da kiracı kira artışının tespiti için dava açabiliyor. Peki, kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Sarıyer Küçükarmutlu riskli alan kararının iptali için dava açıldı!

Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen FSM Küçükarmutlu’da vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptıkları itirazdan sonra bu kez de kararın iptali için mahkemeye başvurdu

kira kontratının iptali nasıl olur Haberi

kira kontratının iptali nasıl olur

Ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?

Ev sahibi ile kiracı arasında anlaşma sağlandığında bu anlaşmayı resmi belge olarak düzenlemeleri gerekiyor. Taraflar arasında yapılan bu anlaşmaya kira sözleşmesi deniyor.


Kira sözleşmesi detaylandırıldığı takdir de her iki tarafın da mağduriyetine yol açabiliyor. Hatta yaşanacak sorunların çözümü için hukuki yollara bile başvurulabiliyor. 


Kira sözleşmesi açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kira süresi dolmadan ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?


Ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesi!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için bazı gerekçelerin olması gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam etme hakkına sahip oluyor. 


Kira sözleşmesinin iptali için ev sahibinin haklı çıkmasını sağlayabilecek en önemli sebep ise kiracının kira bedelini...