05 / 05 / 2024

kira mi kredi mi

kira mi kredi mi

Mesken ihtiyacı bulunan ancak bir eve sahip olmayan kimselerin önünde 2 seçenek bulunuyor. Bunlar ev kiralamak veya ev satın almak. Peki, kira mı konut kredisi mi daha karlı olur?

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Kira ve kredi desteğinde yeni dönem! Gecekondularda yararlanacak! Resmen değişti!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’da gerçekleştirilen değişiklikle, gecekonduların dönüşümüne krediyle beraber kira desteğinde de bulunulacak. İşte düzenlemenin ayrıntıları...

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Tapu fotokopisi ile kredi çekilir mi?

Gayrimenkulünü sahipleri tapu fotokopisinin bir başkasının eline geçmesi halinde neler yapılabileceğini merak ediyor. Peki, tapu fotokopisi ile kredi çekilir mi?

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergide bazı giderler düşülebiliyor. Peki, tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ev sahibi kiracı kavgaları durmak bilmiyor. Peki ev sahibi kiracıya ne kadar zam yapabilir? TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralayan kiracılar bazı haklarını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi geçmişe yönelik kira zammı isteyebilir mi?

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek'ın geçmişe yönelik kira zam farkı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Şimşek'in o yazısı...

Kira artışları tahliye nedeni olabilir mi?

Türkiye genelinde kiralık konut fiyatlarında gerçekleşen fahiş yükseliş ev sahibi olmak isteyenleri etkilediği gibi kiracıları da zor duruma soktu. Peki kira artışları tahliye nedeni olabilir mi?

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

kira mi kredi mi Haberi

kira mi kredi mi

Kira mı konut kredisi mi?

Mesken ihtiyacı bulunan ancak bir eve sahip olmayan kimselerin önünde 2 seçenek bulunuyor. Bunlar ev kiralamak veya ev satın almak.


Yeterli nakit parası olmayan kimseler taşınmaz kiralaması daha az masraflı olarak düşünerek, kiralamayı tercih etse de aynı masraflarla ev sahibi olmak da mümkün olabiliyor.


Kiralamada ve konut kredisinde yapılacak aylık masrafları hesaplayarak kira mı konut kredisi mi sorusunun yanıtı vermek kolaylaşıyor.


Kiralamadaki zorunlu masraflar..

Evin aylık kira bedeli minimum 1000 TL olduğunu farz edelim. İlk ayın kira bedeli ile en fazla 3 aylık olarak alınabilinen depozito bedeli ile ilk etapta toplam 4000 TL gerekli oluyor.


Kiralamada ayrıca, çeşitli abonelikler alınarak ve DASK sigortası da yapılarak bunların masrafları da ödeniyor. Kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde de enflasyon oranlarında kira bedeline...