30 / 04 / 2024

Kira ödemelerinde aksama

Kira ödemelerinde aksama

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracım hem kirayı hem de site yönetimine aidat ve yakıt ödemelerini yapmıyor. İhtarname yollayacağım. Tek/iki ihtarnameli tahliyeden hangisi uygun olur?' sorusunu yanıtladı.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Kira fiyatlarındaki artışın ardından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet destek elini uzatıyor. Bu kişiler 10 bin TL kira desteği alabilecek. İşte detaylar...

Ev kiralarının düşeceği tarih resmen verildi! Bir anda 4 bin TL düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, talebin azalması ve kira ödemelerinde sorunların yaşanmasıyla nedeniyle satılık ve kiralık ev fiyatlarının bu yıl sonunda düşmeye başlayacağını dile getirdi.

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Asgari ücret kiraya yetmiyor!

Üniversite öğrencilerin barınma sorunu devam ederken çalışan kesim de kira ödemekte bir hayli zorlanıyor. Ülkenin yüzde 65'si kira ödemelerinde zorluk çekiyor.

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

Şanlıurfa'da esnaflar kiralarını ödeyemiyor!

Şanlıurfa’ya bir dizi ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kent esnafının kira ödemelerinde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

Aksaray Belediyesi'nden kira ödemelerinde indirim!

Aksaray Belediyesi, pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar için kira ödemelerinde indirim yapma kararı aldı. 

Marmaris Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Marmaris Belediyesi, kiracısı olan esnafa koronavirüs salgını süresi boyunca kira ödemelerinde indirim yapacak. 

Kiracılara 755 TL kira yardımı müjdesi!

Hükümet koronavirüs yardımı kapsamında yardımlarına devam ediyor. Kira ödemelerinde zorluk çeken vatandaşlar için çalışmalarına devam eden hükümet ülke genelinde kiracılar için 595-755 TL arası yardım için başvuru sürecini başlattı.

İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, iş yeri kira gelir vergisinde kesinti 2021 ne kadar? İşte İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021....

Kira ödemelerinde aksama Haberi

Kira ödemelerinde aksama

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kiracım hem kirayı hem de site yönetimine aidat ve yakıt ödemelerini yapmıyor. İhtarname yollayacağım.

1- Aynı ihtarnamede hem kira hem de aidat ödemelerini yapmasını isteyebilir miyim?

2- Aidat ve yakıt giderleri için yönetim kat maliki olarak beni icraya verecek. Bu ihtarname resmi olarak borçtan kiracının mesul olduğunu ispatlar mı?

3- Kontrat temmuzda doluyor. Ödeme yapılmazsa akdin feshi, mecurun tahliyesi talebinde bulunacağım uyarısını da yapacağım. Tek/iki ihtarnameli tahliyeden hangisi uygun olur? ' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Kiracım hem kirayı hem de site yönetimine aidat ve yakıt ödemelerini yapmıyor. İhtarname yollayacağım.

1- Aynı ihtarnamede hem kira hem de aidat ödemelerini yapmasını isteyebilir miyim?

2- Aidat ve yakıt giderleri için yönetim kat maliki olarak...