21 / 05 / 2024

kira ödemelerinde milli para ödemesi

kira ödemelerinde milli para ödemesi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken hem esnafın hem de mülk sahiplerinin mağdur olmaması için kira ödemelerinde milli para kullanılması gerektiğini ifade etti. 

Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat! Ev sahibi kiracısını 'eksik kira ödemekle' suçladı!

Yargıtay, kira ödemelerinde banka hesaplarından ödeyen milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat...

Milli Emlak'tan 2 şehirde kiralık arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Artvin'de yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 15 bin 500 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan bu illerde 6 bin TL'ye kiralık arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Artvin ve Eskişehir'de yer alan araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlangıç gösteriyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımladığı o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan 3 şehirde kiralık arazi fırsatı! Fiyatlarını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 3 şehirdeki araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi web sitesindeki o ihale ilanları...

1952 yılında serbest bırakılan kira bedellerine tepki! Kirayı kabul etmeyenler tahliye edildi...

1952 yılında kira  bedelleri her sene 100 yüz artıştan dolayı  kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe sebep olmaya başlamış. Bu durum karşısında Milli Korunma Kanunun 30. maddesi değiştirilerek kira bedellerinde değişikliğe gidilmiş.

1952'de kira tasarısı meclis gündeminde! Kiralar yüzde 50 mi artırılsın yoksa serbest mi bırakılsın?

1952 yılında, Milli Korunma Kanunun 30'ncu maddesinin kaldırılmasına hakkındaki bütçe komisyonu Meclis gündemine alınmış. Kira bedellerini kapsayan tasarı tartşma yaratmış.

Milli Emlak'tan iki ilde kiralık araziler! 1.170 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiraya verilecek olan arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Kira fiyatlarındaki artışın ardından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet destek elini uzatıyor. Bu kişiler 10 bin TL kira desteği alabilecek. İşte detaylar...

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Ev kiralarının düşeceği tarih resmen verildi! Bir anda 4 bin TL düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, talebin azalması ve kira ödemelerinde sorunların yaşanmasıyla nedeniyle satılık ve kiralık ev fiyatlarının bu yıl sonunda düşmeye başlayacağını dile getirdi.

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

kira ödemelerinde milli para ödemesi Haberi

kira ödemelerinde milli para ödemesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken hem esnafın hem de mülk sahiplerinin mağdur olmaması için yazılı bir açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palandöken, uluslararası ticaretin bile milli parayla yapılabilmesi için çalışmaların yürütüldüğü bu dönemde, Türkiye içindeki işlemlerin döviz cinsinden gerçekleştirilmesine anlam veremediğini ifade etti. 


Kiralamalarda döviz talep ediliyor

Bendevi Palandöken, iş yeri kiralamalarında ödemelerin dövizle talep edildiğini ve döviz üzerinden alışverişin Türkiye'ye kaybettirdiğini söyledi. Dövizle kira ödeyenlerin zor durumda kaldıklarını belirten Palandöken, "Dolar ve avronun sürekli yükselmesi, dükkan kirasını döviz kuru üzerinden ödeyen esnafın maliyetini artırıyor. Hem esnafın hem de mülk sahiplerinin mağdur olmaması için kira ödemelerinde milli para kullanılmalı." dedi.  


"Dövizi yasaklayacak halimiz yok" diyen Palandöken, "Bu devirde insanlarımıza dövizi yasaklayacak...