06 / 07 / 2024

kira ödemeyen kiracıya ne yapılır

kira ödemeyen kiracıya ne yapılır

Taşınmaz mal kiralamalarında kira süresince mal sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakyor; kiracı da bu süre boyunca belirlenen kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kiracı ödeme yapmıyorsa ne yapılır? İşte yanıtı...

Kiracının kirayı ödememesi!

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruya yanıt verdi. Heper'in okuyucusu kiracısının kirasını, su ve elektrik borcunu da ödemediğini dile getirdi...

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Kredi notu düşük kiracıya ev yok: Memur kefil de isteniyor!

Ev sahipleri, artık kamuda çalışan memur bir kefil olmasını istiyor. Ayrıca, kredi notu düşük kiracıya da ev verilmiyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar aman dikkat! Kirasını ödemeyen kiracının elektrik ve suyu kesilebilir mi?

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar yaşanmatadır. Buna göre, kira ödemelerini yapmayan kiracılara karşı ev sahipleri kendi düşünceleri ile çeşitli yaptırımlar yapabiliyorlar. Peki yapılan bu yaptırımların yasal durumları nelerdir? 

Kiracılar dikkatli olun! Elden kira ödemek riskli mi?

Elden kira veren kiracılar ile ilgili olarak çok az bilinen fakat gerçekleşmesi halinde de bedeli ağır olan bazı ayrıntılar olduğu belirtildi. Bir kiracı elden kira ödemesi yaparsa ise nasıl bir durum ile karşı karşıya kalabilir? Bu durum neden bu kadar riskli?

Demet Akalın 5 bin TL kira ödeyen kiracısına sert çıktı: 'Sen kimsin? Ev benim'

Ülkemizde son dönemlerde ciddi bir sorun olan ev sahibi-kiracı gerilimi şarkıcı Demet Akalın'a da yansıdı. Demet Akalın 5 bin lira kira ödeyen kiracısına sert çıktı. "Sen kimsin?" dedi.

Mağdur ev sahibi: İstinafta sonuç hemen çıkmıyor, kiracıya bedavadan oturma hakkı veriliyor!

Mağdur bir ev sahibi istinafa giden dosyalar ile ilgili bir paylaşım yaptıı ve sonucun hemen çıkmadığına,kiracıya bedavadan oturma hakkı verildiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Mağdur ev sahibi isyan etti: Kiracıya bakmak zorunda değilim!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, mağdur bir ev sahibi yaptığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ben kiracıya bakmak zorunda değilim" dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

kira ödemeyen kiracıya ne yapılır Haberi

kira ödemeyen kiracıya ne yapılır

Kiracı ödeme yapmıyorsa ne yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kira süresince mal sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakyor; kiracı da bu süre boyunca belirlenen kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor.


Peki kiracının kira bedeli bir süredir ödemediğini düşünelim. Bu durumda kiracı ödeme yapmıyorsa ne yapılır?


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


İHTARNAME ÖRNEĞİ

 

İHTAR EDEN    : Adı ve Soyadı (T.C....