06 / 05 / 2024

kira peşin mi verilir

kira peşin mi verilir

Kiracı kiraladığı taşınmaza karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor. Peki, ödenen kira oturulan ayın kirası mı yoksa oturulacak ayın kirası mı oluyor? Kira peşin mi alınır?

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

Yeşilyaka Su projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı!

50 seneyi aşkın köklü geçmişleri ile gayrimenkul sektörünün önde gelen iki firması arasında yer alan Mesa ve Nurol’un imzasıyla hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı başladı.

Vestel MD 20 YD retro düş mavisi mikrodalga fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla alıcısını bekliyor!

Vestel, geçmişe özlem duyanlara özel mikrodalga fırın tasarladı. Son teknolojik özellikleri barındıran ve retro modasına uygun tasarlanan bu mikrodalga fırın, Vestel’de peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıktı.

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir?

Konut kiralamalarında eve giren kiracıdan kira bedelinin peşin ödenmesi isteniyor. Peki, ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir? Kiracı son ay kira öder mi? İşte yanıtı...

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 

Kiracı peşin ödediği kirayı geri alabilir mi?

Ev sahibine bir yıllık kirayı peşin ödediniz. Kombi bozuk diye evden çıkarsanız, kira parası geri alınabilir mi? Kira kontratını fesih hakkını kullanıp alacak davası açabilirsiniz...

Mortgage mı, peşin mi?

Ev almak isteyenleri sıkıntıya sokan faiz oranları ipotekli konut satışlarını düşürebilir. Ancak peşin parası olmayan vatandaş ev almak için yine konut kredisini seçiyor. Peşin parası olan da bütün parasını gayrimenkule yatırmak istemediği için kredi kullanıyor. Peki mortgage mı, peşin mi?

AND Pastel Kartal'da peşin ödemelere yüzde 12 indirim avantajı!

AND Gayrimenkul imzası taşıyan AND Pastel projesinde 1.200 konut, ofis ve ticari birimler yer alıyor. AND Pastel Kartal'da peşin ödemelere yüzde 12 indirim avantajı sunuluyor.

Babacan Port Royal'de peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı!

Toplam 801 daire ve 80 ticari birimden meydana gelen Babacan Port Royal projesinde daireler 249 bin TL'den satışa sunuluyor. Babacan Port Royal'de peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor.

kira peşin mi verilir Haberi

kira peşin mi verilir

Kira peşin mi alınır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Buna göre kiracı kiraladığı taşınmaza karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor.


Ödenen ev kirası oturulan ayın kirası mı yoksa oturulacak ayın kirası mı oluyor? Kira peşin mi alınır?


Kira sözleşmelerinde ödeme aksi belirtilmedikçe öncelikle hak ediş ve sonrasında ödeme şeklinde oluyor. Buna göre öncelikle evde oturmayı hak etmek için kira parası ödeniyor. Bu neden ile eve girerken oturmanın planladığı ayın kirasını ödeniyor.


Taraflar arasında yapılan anlamaya göre kiranın tamamı peşin ödenebileceği gibi, birkaç ayın kira bedeli de peşin olarak ödenebiliyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa...