05 / 05 / 2024

Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esaslar tebliği

Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esaslar tebliği

Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ 1 Nisan 2010 tarihinde Perşembe günü 27539 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan hükümler...

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 130 milyon TL kira sertifikası ödedi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 81 gün vadeli, 130 milyon TL kira sertifikası kupon ve anapara ödeme işlemi tamam....

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 300 milyon TL'lik kira sertifikası ödedi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın TRDKTVK42122 ISIN kodlu, 90 gün vadeli, 300 milyon TL tutarında, kira sertifikası kupon ve anapara ödeme işlemi gerçekleşti.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 300 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 250 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 250 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 450 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 450 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 750 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 30 milyon TL kira sertifikası ödedi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama tarafından ihraç edilmiş olan TRDKTVK42155 ISIN kodlu, 32 gün vadeli, 30 milyon TL tutarında kira sertifikası kupon ve anapara ödeme işlemi tamam...

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 450 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 450 milyon Türk Lirası tutarındaki kira sertifikaları ihracı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı ve tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 300 milyon Türk Lirası tutarındaki kira sertifikaları ihracı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı ve tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 250 milyon Türk Lirası tutarındaki kira sertifikaları ihracı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı ve tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esaslar tebliği Haberi

Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esaslar tebliği

TEBLİĞ


Sermaye Piyasası Kurulundan:


KİRA SERTİFİKALARINA VE VARLIK KİRALAMA ŞİRKETLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ


(SERİ: III, NO: 43)


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


             Amaç ve kapsam


             MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ’in amacı, kira sertifikalarının Kurul kaydına alınması, ihracı ve satışı ile varlık kiralama şirketlerinin kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin esasları düzenlemektir.


             Dayanak


             MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (o) bentlerine dayanılarak düzenlenmiştir.


             Tanım ve Kısaltmalar


             MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ’in uygulamasında;


           ...