29 / 04 / 2024

Kira sertifikası vergi

Kira sertifikası vergi

Varlık Kiralama Şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarının satışı nasıl oluyor? Halka arz edilmek üzere ihraç edilecek kira sertifikalarının kayda alınması ve satışı ile ilgili hükümler haberimizde...

Kira sertifikası nasıl çalışır?

7 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28670 sayılı, Kira Sertifikaları Tebliğinde yer alan hükümlere göre kira sertifikası nasıl çalışır? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihraç başvurusuna onay!

Bereket Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası tertip ihraç belgesi SPK onayı hakkında açıklama yaptı.

Bereket Varlık Kiralama 75 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama 75 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı...

Albaraka Türk, 275 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç etti!

Albaraka Türk, toplam 275 milyon TL tutarındaki iki kira sertifikası ihracını başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. 

TF Varlık Kiralama 5 milyarlık kira sertifikası ihraç edecek!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama kira sertifikası getiri oranı ne kadar?

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtiçi kira sertifikası nihai getiri oranı hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikası başvurusuna onay!

TF Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'sine kadar artırılabilecek 150 milyon TL tutarındaki 81 gün vadeli kira sertifikası ihracına ilişkin başvurusu onaylandı.

Varlık Kiralama'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi!

KT Kira Serfikaları Varlık Kiralama A.Ş. 500 milyon tutarlı TRDKTVK51917 ISIN Kodlu Halka Arz Kira Sertifikası'nın 2. Kupon Ödemesine ilişkin bildirimini yayınladı. 

Varlık Kiralama'dan 200.1 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi!

Varlık Kiralama A.Ş. 200 milyon 100 bin tutarlı, TRDKTLM42012 ISIN kodlu kira sertifikasının 1.Kupon dönemine İlişkin 9 milyon 384 bin 890 TL'lik kar payı ödemesini yaptı.

Vakıf Katılım'dan 500 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 500 milyon TL tutarında, 126 gün vadeli, tahsisli satış yöntemiyle kira sertifikası ihracını yaptı. 

Ziraat Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracını tamamladı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. yurt içi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı...

Vakıf Varlık Kiralama 500 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 500 milyon TL tutarlı kira sertifikasının tahsisli şekilde satışı tamamlandı.

KT Kira Sertifikaları kira sertifikası itfa ödemesi tamam!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikası itfa ve getiri ödeme işlemini tamamladı...

KT Kira Sertifikaları, kira sertifikası satışını tamamladı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. yurt içi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı...

Kira sertifikası vergi Haberi

Kira sertifikası vergi

Kira sertifikalarının satışı!

Her türlü varlık ve hakkın finansmanını sağlamak amacıyla varlık kiralama şirketi tarafından ihraç edilen ve sahiplerinin bu varlık veya haktan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan menkul kıymeti, kira sertifikası olarak tanımlanıyor.


Kira sertifikasının satışına ilişkin hükümler, Kira sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğte bulunuyor.


Halka arz edilmek üzere ihraç edilecek kira sertifikalarının kayda alınması ve satışı

MADDE 8 – (1) VKŞ, halka arz yoluyla satılacak kira sertifikalarının kayda alınması için bu Tebliğ’in 1 no’lu ekinde belirtilen belgelerle birlikte Kurul’a başvurur. Kurul, halka arz edilecek kira sertifikalarına ilişkin kayda alma başvurusunu izahname ve sirkülerin mevzuat uyarınca ve Kurulca gerekli görülen bilgileri içerip içermediğini dikkate alarak kamunun aydınlatılması çerçevesinde inceler ve halka arz yoluyla satışı...