03 / 05 / 2024

Kira sözleşmenizde kefil varsa dikkat

Kira sözleşmenizde kefil varsa dikkat

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot'un kira sözleşmesinde kefil imzasının da yer alması ile değişen damga vergisi hakkındaki 'Kiraya kefil olmanın 5 kat vergisi var' başlıklı yazısı.. "

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi kefil eşin rızası!

Kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlenmesi halinde kefalet sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinde kefil eşin rızası aranır mı?

Kira sözleşmesinde kefilin süresi!

Kira sözleşmesi kurulurken, mal sahibi yaşanması muhtemel zararlar için kefil talep edebiliyor. Peki, kira sürecinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?Kira sözleşmesinde kefilin süresi nedir?

Kira sözleşmesine kefil olanların sorumlulukları!

Bir ev veya işyeri kiralamak isteyen kiracılar ile mal sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme sırasında kiracıdan kefil de istenebiliyor. Peki, kira sözleşmesine kefil olanların sorumlulukları nelerdir?

Kira sözleşmesinde kefil olursa damga vergisi 2015!

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması durumunda, sözleşme için damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde kefil olursa damga vergisi 2015 ne kadar olur?

Kira sözleşmesinde kefil zorunlu mu?

Taşınmaz kiralamalarında tarafların aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalamaları gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde kefil zorunlu mu? Kira sözleşmesinde kefil olmazsa ne olur? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesinde artış oranı yoksa ne olur?

Taşınmaz mallarda yapılacak yıllık zamlar enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, mal sahibi kiracısına en fazla ne kadar zam yapabilir? Zam oranının kira sözleşmesinde yazması gerekir mi? Kira sözleşmesinde artış oranı yoksa ne olur?

Kira sözleşmesi hükümleri!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme "kira sözleşmesi" olarak ifade ediliyor. Peki, kira sözleşmesi hükümleri nelerdir?

Tarla arazi kira sözleşmesi!

Tarla arazi kiralamalarında da taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralık arazi toplamı 100 dekarın üzerinde olanlar için Noter Onayı gerekiyor. İşte tarla arazi kira sözleşmesi..

Kira sözleşmesi nasıl olur?

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Sözleşmenin noterde yapılma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olur? Sözleşme nasıl olmalı?

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı!

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kiracıya kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı gönderilebilir mi?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014!

Damga Vergisinin, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması halinde ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi için ne kadar vergi ödenir? İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014..

Kira sözleşmenizde kefil varsa dikkat Haberi

Kira sözleşmenizde kefil varsa dikkat

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot'un kira sözleşmesinde kefil imzasının da yer alması ile değişen damga vergisi hakkındaki 'Kiraya kefil olmanın 5 kat vergisi var' başlıklı yazısı.. "  

Kira sözleşmesi yapılırken, mal sahibi, kiracının imzasının yanı sıra, bir de kefil istediğinde, vergi yönünden ilginç bir "sürpriz" ortaya çıkıyor.

Damga vergisi konut ve işyeri kiralamalarında farklı uygulanıyor. Depozito ve kefil devreye girince, uygulama çok daha farklı oluyor.

KONUT KİRALARI

Gerçek kişilerce, "konut" olarak kiraya verilen gayrimenkuller için düzenlenen kira sözleşmelerinde, bazı "ince noktalar" var.

1. Damga Vergisine Tabi Olmayan Sözleşmeler:

Yalnızca kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi, depozito tutarı, kefalet şerhi içermemesi durumunda, kira sözleşmesi damga vergisinden istisna tutulur (Damga V. Kanunu'na ekli 2 Sayılı tablonun IV/31 No.lu fıkrası).

2. Damga Vergisine Tabi Olan...