03 / 01 / 2025

kira sözleşmesi hakları

kira sözleşmesi hakları

Kira akdinden doğan haklar kaça ayrılır? Bu konu, kiralayanın akitten doğan hakları ve kiracının akitten doğan hakları olarak ikiye ayrılıyor. Bu konu hakkında merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz..

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı haklarını merak ediyor. Peki kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Avukat Mehmet Fatih Özer, 4 maddede sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi diğer bir ifade ile kira kontratı kiraya verenle kiralayacak kişi arasında gerçekleştirilen ve her iki tarafa da belli sorumluluklar ve haklar tanıyan bir sözleşme olarak biliniyor. İşte Kira sözleşmesi örneği 2022!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralayan kiracılar bazı haklarını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, bir gayrimenkulün kiralamaya konu olması halinde iki tarafın da haklarını korumak için imzalanıyor. Kiralama süresince ve sonrasında hak kaybı ya da herhangi bir sorun yaşamak istemeyenler eksiksiz bir kira sözleşmesi imzalamak istiyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2022...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

kira sözleşmesi hakları Haberi

kira sözleşmesi hakları

Kiralayanın kira akdinden doğan haklarını şöyle sıralayabiliriz.


- Kiralanan gayrimenkulun kira bedelini isteme hakkı,


- Kiralanan gayrimenkulün  dikkatli ve akde uygun bir şekilde kullanılmasını isteme hakkı,


- Kiralayanın, kiracının kiralayanda bulunan menkul mallarına karşı kullanacağı hapis hakkı,


- Muacceliyet hakkı: Kira bedellerinin geç ödenmesi ya da sözleşmede belirtilen tarihte ödenmemesi durumunda kira akdinin tek tarafli olarak iptal edilmesi ve kiralayana güvence sağlanması hakkı,


- Depozito hakkı: Mezkur kiracı tarafından verilecek zararlar ve ödenmeyen işletme giderleri için güvence hakkıdır.


Kiracının kira akdinden doğan hakları ise şöyle;


- Kiralanan gayrimenkulün kendisine teslim edilmesini isteme hakkı,


- Kiralanan gayrimenkulde ortaya çıkan bozukluğun giderilmesini isteme hakkı


- Kiralayanın giderilemeyen yüksek maliyetli esikliklerinin giderilmesi hakkı


- Kiralanan gayrimenkul üzerinde vaki tecavüzün def'ini isteme hakkı


- Kira akdinin fesh olunmasını isteme hakkı olarak sıralayabiliriz.



Kira akdi...