27 / 04 / 2024

kira sözleşmesi yeni malik

kira sözleşmesi yeni malik

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Yeni Gimat GYO 2021'de 1.3 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO, 2021'de şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak kira bedeli toplamı 1 milyon 281 bin 257 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı. 

Ata GYO'nun Kayseri projesinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ata GYO'nun yeni düzenlenen kira sözleşmesi ile alış ve satış işlemi bulunmamakta olup, Kayseri/Talas Projesinde Tab Gıda San. Tic. A.Ş.'nin kiracısı olduğu 1 adet bağımsız bölüm faaliyete başlanmadan kira sözleşmesi feshedildi. 

Yeni Gimat GYO 2020'de 594 bin 490 TL kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı içerisinde şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 594.390 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

Deniz GYO 2018'de aylık 49 bin 350 TL yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Deniz GYO tarafından 2018 yılında aylık kira bedeli toplamı 49 bin 350 TL+KDV tutarında yeni kira sözleşmesi imzalandı...

Pera GYO 2018'de aylık 102 bin TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 102 bin TL  olan yeni kira sözleşmesi imzalandı..

Yeni Gimat GYO 2018'de aylık 680 bin 426 TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 680 bin 426 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

Yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

kira sözleşmesi yeni malik Haberi

kira sözleşmesi yeni malik

Konut ve işyeri kiralamaları, gayrimenkulün satışına engel olmuyor. Mal sahibi içerisinde kiracısı bulunan gayrimenkulünü satmakta serbest oluyor. Ancak bu durumdan iki tarafı da haberdar etmesi gerekiyor.

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Kiralanan taşınmazın kira sözleşme süresi bitmeden satılması halinde yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı oluyor. Yeni malik, ihtiyacı olması halinde kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor. Bu hak, Borçlar Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:

Yeni malikin gereksinimi

Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak...