30 / 04 / 2024

Kira stopajı vergisi nedir

Kira stopajı vergisi nedir

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş yerlerinde kira gelirinden doğan vergiyi, kiracı konumundaki ticaret erbabının ödediğini ancak kağıt üzerinde iş yeri sahibinin ödemiş gibi gözüktüğünü açıkladı.

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi?

Kira stopajı, ticari gayrimenkul amacıyla kiraya verilen alanların brüt kira bedelleri üzerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Peki, kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder?

Kira stopajı; Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesi kapsamında kiraya verilen mallar üzerinden kesilen vergi olarak ifade ediliyor. Peki, Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Düğün salonları işletmecilerinden kira stopajı vergisi açıklaması!

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri iflasın eşiğine geldiklerini belirtti ve "Artık yeter" dedi. İşletmeciler, 2021 yılı sonuna kadar düğün davet salonlarından kira stopajı vergisinin alınmamasını talep etti.

2021 kira stopaj hesaplama!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kira stopajı ne kadar 2021? İşte 2021 kira stopaj hesaplama...

Kira stopajı ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kira stopajı ne kadar 2021? İşte kira stopajı hesaplama örneği...

İşyeri kira stopajı gelir vergisinden düşülür mü?

1 - 31 Mart tarihleri arasında geçtiğimiz sene elde edilen kira gelirlerinin vergisi ödeniyor. Beyannameler ise 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira stopajı gelir vergisinden düşülür mü?

Kira stopajını kiracı mı öder?

Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj yapmak zorunda oluyor. Peki, kira stopajını kiracı mı öder? Yoksa mal sahibi mi öder?

Kira gelir vergisi taksitleri ne zaman ödenir?

2014 yılında evini ve işyerini kiraya vererek kira geliri elde edenler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2 taksitte ödenebilen kira gelir vergisi taksitleri ne zaman ödenir?

İşyeri kira gelir vergisi nereye ödenir?

Taşınmaz malını kiraya vererek 2014 yılı içerisinde gelir elde eden kimseler, 2015 yılında gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi sınırı ne kadar? İşyeri kira gelir vergisi nereye ödenir?

İşyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte vergi hesabı..

Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Kira geliri elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit halinde ödenebilen verginin kira gelir vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için kira vergisi ödeniyor. En son 25 Mart'ta verilecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor...

Kira stopajı vergisi nedir Haberi

Kira stopajı vergisi nedir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş yerlerinde kira gelirinden doğan vergiyi, birçok uygulamada bu geliri elde eden mükellefin değil, kiracı konumundaki ticaret erbabının ödediğini belirterek, "Mal sahibinin vergisini de biz ödüyoruz, kira stopajı yükü esnafın sırtından kaldırılmalı." ifadesini kullandı.


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın dükkan açmak için iş yeri sahiplerinin isteklerini kabul etmek durumunda kaldığına dikkati çekerek, bu nedenle yapılan kira sözleşmelerinin net kira üzerinden belirlendiğini ve vergi yükünün de mülk sahibinin değil, kiracı durumundaki esnaf ve sanatkarın üstüne kaldığını bildirdi.


Günümüzdeki birçok uygulamada, iş yerlerinde kira gelirinden doğan vergiyi, bu geliri elde eden mükellefin değil, kiracı konumundaki ticaret erbabının ödediğine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:


'Kağıt üzerinde iş yeri sahibi ödemiş gözüküyor'


"Mal sahibinin vergisini de biz...