29 / 04 / 2024

kira vergi beyannamesi örneği

kira vergi beyannamesi örneği

Kira gelir vergisi ödeyecek olan vatandaşların ilk olarak beyanda bulunmaları gerekiyor. İşte 25 Mart 2014 tarihine kadar verilmesi gereken kira gelir vergisi beyannamesi örneği bu haberde...

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

Kira gelir vergisi ve kira beyannamesi konuları Mart ayıyla yeniden gündeme geldi. Peki kira geliri vergisini kimler veriyor? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm ayrıntılar ve merak edilenler... 

Kira gelir beyannamesi verecekler aman dikkat! Son 5 gün!

Gayrimenkul sahibini ilgilendiren kira gelir beyannamesinde sona yaklaşılıyor. İşte detaylar!

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyanında son 5 gün kaldı! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve 1 Mart'ta başlayan beyan döneminde son 5 güne girildi. Peki kira geliri beyannamesi nasıl verilir? 

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

2022 kira geliri beyannamesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

İnternethaber köşe yazarı Özkan Taştan, bugünkü köşesinde kira gelirlerinin beyanını kaleme aldı. İşte Özkan Taştan'ın 'Kira gelirlerinin beyanında 10 sonu 10 cevap' başlıklı yazısı...

Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için beyanname dönemi başladı. Peki hisseli konut sahipleri ne yapacak? Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri yoksa beyanname verilir mi?

Mesken kira gelir vergisi, konutunu kiraya veren mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, konut bedelsiz kiralandıysa vergi beyannamesi veriliyor mu?

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Doğuş GYO 2021 ikinci dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Doğuş GYO tarafından 2021 yılı ikinci dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesine göre; şirketin brüt satış rakamı 84 milyon 291 bin 736,87 TL oldu.

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira geliri beyannamesi için son gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira geliri beyannamesi için son viraj. Vergi mükelleflerinin bugün mesai bitimine kadar beyanname vermeleri gerekiyor.

Kira geliri olanlar için süre azaldı!

Geçen yıl beyana tabi gelir elde eden kişiler için süre azaldı. Kira geliri beyannamesi için yarın son gün...

kira vergi beyannamesi örneği Haberi

kira vergi beyannamesi örneği

Kira gelir vergisi beyannamesi örneği!

Kira gelir vergisi ödeyecek olan vatandaşların ilk olarak beyanda bulunmaları gerekiyor. Mart ayında ilk taksiti ödenen vergi için beyannamenin verileceği son gün ise 25 Mart olarak belirlendi.


Gelir vergisi mükelleflerinden kimileri beyanını verdi. Beyanname vermeyen mükelleflerin ise son 2 günü bulunuyor. 2 gün içerisinde internet üzerinden veya vergi dairesine gidilerek vergi beyannameleri verilebiliyor.


Vergi beyannamesi vermek için zamanının olmadığını düşünen vergi mükellefleri, beyannamesini internet üzerinden online bir şekilde de verebiliyor. Bunun için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ne giriş yapmaları yeterli oluyor.


Kira vergisi beyannamesini internet üzerinden veremeyen veya vermek istemeyen vatandaşlar ise, vergi dairesine giderek beyanda bulunabiliyor. Vergi dairesinde "Kira gelir vergisi beyannamesi" formu doldurularak teslim edildiği takdirde, beyan verilmiş oluyor.


Kira gelir vergisi...