06 / 07 / 2024

kira vergisinin 1. taksiti

kira vergisinin 1. taksiti

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Vergi, belirlenen istisnadan yüksek gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Peki, kira vergisi 1. taksit ödemeleri 2015 ne zamana kadar?

Şehir hastanelerinin yıllık kira bedeli 1,5 milyar dolar!

Şehir hastanelerine bütçeden ayrılan yıllık kaynak 1,5 milyar dolardan 2,2 milyar dolara çıktı. İktisatçı Mustafa Sönmez, Şehir hastanelerinin yıllık kira bedelinin 1,5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Kira vergisi yüzde 50'den fazla artacak: Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak!

Ev sahiplerine yeni vergilerin getirilmesi ve kira vergisinin yüzde 50'den fazla artırılması gündeme geldi. UNS Haber Medya Genel Koordinatörü Osman Ünsal,  X sosyal medya hesabından "Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira vergisinde muafiyet kalkıyor: Ev sahipleri yüzde 64 oranında daha fazla vergi ödeyecek! 

Ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi için düğmeye basıldı. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması bekleniyor. Ev sahipleri ise bu vergi yükünü kiracıya yansıtacak ve kiralar fırlayacak. İşte detaylar...

Bodrum'da kiralar yüzde 70 arttı! Günübirlik kiralar 1 milyon TL'yi buldu!

Tatil sezonunun açılmasıyla beraber tatilcilerin gözdesi Bodrum'da daire ve villa fiyatlarında da artış yaşandı. Yüzde 70’leri aşan söz konusu bu artışların yaşandığı ilçede, bazı bölgelerde günübirlik kira fiyatları 1 milyon TL'yi buldu.

Ev sahipleri ve ev alacaklar dikkat! Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2024...

Gelir İdaresi Başkanlığı: Emlak vergisinin 1. taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs. Ev alacaklara vergi kolaylıkları geliyor. 2024 senesi emlak vergisinin ilk taksit ödeme zamanı 31 Mayıs 2024 tarihinde sona eriyor.

2023'te emekli olan EYT'liler bu yıl emlak vergisi ödemeyecek!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona erecek. 2023 yılında emekli olan EYT'liler bu yıl emlak vergisi ödemeyecek. İşte detaylar...

Muğla ve Çanakkale'de kiralık 5 iş yeri! 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Muğla ve Çanakkale'de yer alan iş yerleri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu iş yerlerinin kira bedelleri 1.500 TL'den başlıyor.

Emlak beyannamesinde son gün 1 Nisan! Kira geliri elde edenler dikkat! Unutanlara kira bedelinin yüzde 5'i kadar ceza!

Türkiye genelinde 7 milyona yakın kira geliri elde eden mükellef bulunuyor. 2023 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin beyanı ve ilk taksitlerinin ödemesi için son tarih ise 1 Nisan olarak belirtildi. Kira geliri elde edenler dikkat...

Milli Emlak'tan 3 şehirde kiralık arazi fırsatı! Fiyatlarını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 3 şehirdeki araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi web sitesindeki o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan iki ilde kiralık araziler! 1.170 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiraya verilecek olan arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor.

3 ilde 1.700 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Afyonkarahisar, Erzurum ve Hatay'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenleniyor. Arazilerin aylık kira bedelleri 1.700 TL'den başlıyor.

Aykut Kaya: Kira bedelleri 1 yılda yüzde 109 arttı! 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, emekli maaşlarının hayat pahalılığı karşısında düşük kalmasına ve kiralık konutlarda yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kaya'nın o açıklamaları...

Ev sahibinin 15 bin TL kira artışı isteği arabulucuda çözüldü! Kiracı ve ev sahibi yarı fiyatına anlaştı! 

İzmir Aliağa'da ev sahibi kiracıdan aylık 15 bin TL kira ve 1 sene sonunda tahliye talebinde bulundu. Anlaşmaya varılamayınca konu arabulucuya gitti. Kira anlaşmazlığı 'bedelin yarısı ve 1 yılda tahliye' şartı koyularak çözüme kavuştu. 

kira vergisinin 1. taksiti Haberi

kira vergisinin 1. taksiti

Kira vergisi 1. taksit ödemeleri 2015!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Vergi, her kira geliri elde eden tarafından değil, belirlenen istisnadan yüksek gelir elde edenler tarafından ödeniyor.


2014 yılında elde edilen gelirler için mesken istisna tutarı 3.300 TL olarak tespit edilirken; işyeri istisna tutarı ise 27.000 TL olarak belirlendi.


Mükelleflerin, yıllık olarak tespit edilen bu istisna tutarının altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmuyor.


Kira vergisi sınırını aşan kimseler beyanname vererek seçecekleri bir gider yöntemi ile bazı giderleri vergiden indirebiliyor. Seçilebilen gider yöntemleri:

- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek Gider Yöntemi


Götürü veya gerçek gider yönteminin seçimi, taşınmaz malların tümü için yapılıyor. Bunlardan bir kısmı için gerçek gider,...