18 / 05 / 2024

Muğla ve Çanakkale'de kiralık 5 iş yeri! 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Muğla ve Çanakkale'de kiralık 5 iş yeri! 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Muğla ve Çanakkale'de yer alan iş yerleri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu iş yerlerinin kira bedelleri 1.500 TL'den başlıyor.



Muğla ve Çanakkale'de yer alan iş yerleri kiraya verilecek. Muğla'da yer alan iş yerlerinin kira bedelleri 1.500 TL ile 3 bin TL arasında değişirken, Küçükkuyu'da yer alan iş yerinin ise 10 aylık kira bedeli 180 bin TL olarak açıklandı. 

MUĞLA  ORTACA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda adresleri, nitelikleri ve muhammen bedelleri ile geçici teminat tutarları belirtilen 6 adet taşınmaz, 21.05.2024 tarihinde aşağıda belirtilen saatte, Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 105 Ortaca / Muğla adresindeki “Ortaca Belediye Encümen Salonu” nda İhale Komisyonu (Encümen) huzurunda  2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre “ Açık Teklif Usulü” ve ilandaki sırası ile kiralama ihalesi yapılacaktır.


İhale dokümanı (Şartname, Adres beyanı,Yer Görme ve Borcu Yoktur Belgeleri) Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No=105 Belediye Hizmet Binası /Mali Hizmetler Müdürlüğü- Ortaca- Muğla adresinde ücretsiz olarak görülebilir.

İhalenin yapılacağı tarihten itibaren son 6 (altı) ay içinde alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla; İhaleye Katılacaklardan İstenilecek Belgeler:

A) GERÇEK KİŞİLERDEN:

İkametgâh Belgesi,Kimlik

Adli sicil Belgesi.

3. Kayıtlı ise Kayıtlı olduğu oda kayıt belgesi.

TÜZEL KİŞİLERDEN:

İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya benzeri bir makamdan alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,

İmza sirküleri, Dernek ve Vakıflar için İhaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış karar ile yetkilinin imza beyannamesi ve dernekler için dernek tüzüğünün onaylı sureti.

ORTAK BELGELER:

Oda kayıt Belgesi(ilanın çıkarıldığı yıl içerisinde alınmış olmalıdır.)

Temsil durumunda Noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi,

 Adli Sicil Belgesi (Şirketin hakim ortağı/Şirket müdürü/varsa vekiline ait son 30 gün içerisinde alınmış olması)

 İmza sirküleri, aktif vergi levhası.

Belediyemize son ödeme tarihi geçmiş herhangi bir borcu olmadığına dair belge(ilan tarihinden sonra alınmış olacaktır.)Ayrıca Yasal Yapılandırma borçları olanların vadesi geçmemiş olacak.

Herhangi bir bankadan alınmış IBAN numarası.

Tebligat için adres beyanı.

 Yer görme Belgesi,ihalelerden yasaklı olmadığına dair beyan.

Geciçi teminat bedelinin yatırıldığına dair belge(Bankadan alınmış geciçi teminat mektubu ya da Ortaca Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznesine nakit geciçi teminatın yatırıldığına dair makbuz.)

 Şartname satın alındığına dair makbuz.

Ortak Girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her birinin (A) veya (B) ile (C) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler istenecektir.

Yerli veya Yabancı isteklilerin sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin ilgili ülke mevzuatına göre düzenlenmiş olması, Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarınca veya Dışişleri Bakanlığınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gerekmektedir. Ayrıca yurt dışından temin edilen belgelerin yeminli tercümanlar tarafından tercüme edilmiş olması ve belgelerin ibrazı gerekir.

Evrak teslim tarihinden sonra postada/kargoda meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir. İhale Şartnamesi Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Şefliğinden 100,00 TL karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılacakların şartnameyi satın almaları mecburidir. .

İsteklilerin yukarıda belirtilen belgelerle birlikte 20.05.2024 tarihi saat:16:00’ya kadar Mali Hizmetler Müdürlüğüne alındı belgesi karşılında belgeleri teslim ederek ihale tarih ve saatinde Belediye Encümen Salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

İhale sırasında hazır bulunmayan veya noterden tasdikli vekâletnameyi haiz bir vekil göndermeyen istekliler, ihalenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler.

İhale komisyonu, gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli yeniden tespitte serbesttir. İhale Komisyonunun ihaleyi  yapıp/yapmama kararı kesindir.

Taşınmazların aylık veya yıllık kira bedelleri idareye aylık olanlar her ayın 15’inde peşinen yıllık olanlar sözleşmeden sonra 30 içinde peşinen ödenecektir.

9.  4,5,6 numaralı ilanların ilk yıl kira bedeli sözleşme başlama tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde peşin ödenecektir. Diğer yılların kira bedeli kira yenileme tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde peşin ödenecektir.
10 .İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, taşınmazın kiraya verilmesinde ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

Muğla ve Çanakkale de kiralık 5 iş yeri! 1.500 TL den başlayan fiyatlarla!

İ L A N
KÜÇÜKKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN

1. Çanakkale İli Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi Mıhlı Mahallesi Eski İskele Caddesi üzerinde bulunan büfe yeri kiraya verilecektir.
2.Taşınmazın kiralama ihalesi Belediye Encümeninden kurulu ihale komisyonu huzurunda, Belediye Başkanlık Makam Odası'nda, 16/05/2024 günü saat: 14.00 da 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre Açık İhale Usulü ile artırma yapılmak suretiyle ihale edilerek kiraya verilecektir.
3. İhaleye katılabilmek için; 08.09.1983 tarih, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu
Kanunun 74. Maddesine dayanılarak çıkarılan Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak yine
anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak,
Ayrıca;
İhale dokümanının satın alındığına dair belgeyi,
Tebligat için ikametgah belgesi ile,
Gerçek kişilerin nüfus cüzdan fotokopisi,
Geçici teminatı (Tedavüldeki Türk Parası veya Kanunun 26. maddesinin (b) bendine göre belirlenen bankaların verecekleri süresiz teminat mektupları veya Devlet tahvilleri ve hazine kefaleti haiz tahviller) yatırdıklarına dair vezne makbuz veya teminat mektubu ile ihale doküman dosyası (Taşınmaz Mal Kira Şartnamesi - Kiralama Teknik Şartnamesi -  Sözleşme Tasarısı- İlan - Borcu Yoktur Yazısı)
Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünden vadesi geçmiş borcu olmadığına dair borcu yoktur yazısını,
Tüzel kişilerde ise yukarıdaki şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi,  tüm ortakların tebligat için ikametgah belgesi vermeleri,
Vekaleten ihaleye katılma halinde; vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
Ortak girişim olarak gireceklerin, bu iş için ortaklığın geçerliliğini belirten noter tasdikli ortaklık beyannameleri ve her bir ortağın, tüzel kişi olması halinde g maddesindeki belgeleri, gerçek kişi olması halinde  b,c  maddesindeki belgeleri ibraz etmeleri zorunludur.
4.İlana yazılmayan bilgiler taşınmaz mal kira şartnamesi, kiralama teknik şartnamesi ve sözleşme tasarısında mevcut olup, istekliler şartname ve sözleşmenin bütün usul ve esaslarına uymak zorundadır. İhaleye giren gerçek ve tüzel kişiler bütün bu şartları peşinen kabul ve taahhüt etmiş sayılır. Posta ve faks ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.
5.İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
6.İhaleye ait şartname bilgi ve belgeleri Küçükkuyu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Sahil Mh.Süleyman Sakallı Caddesi No:55  adresinde mesai saatleri içinde görülebilir. İhaleye katılacak olan istekliler ihale dokümanı satın almak zorundadır. İhale dokümanı Küçükkuyu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden 272,00.-TL makbuz karşılığı satın alınabilecektir.
7. Taşınmaz 3 yıllık kira bedeli üzerinden ihaleye çıkarılacak olup, kira bedeli 10 aylık 180.000,00.- TL, Geçici Teminatı 5.400,00.- TL dir.

 

Çin, Yunanistan'daki Santorini Adası’nın aynısını inşa etti!

Ayvalık’taki bina 1 milyon 950 bin dolara, ABD'deki 7 yataklı 7 banyolu havuzlu bina 1 milyon 799 bin dolara satılıyor!

Piyasayı karıştıracak SUV SWM G03F Türkiye'de resmen satışta! Egea'dan bile ucuza 7 kişilik SUV!


Geri Dön