01 / 05 / 2024

kira vergisinin hesaplanması

kira vergisinin hesaplanması

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, mükellefler ne kadar ödeyecek?

Kira vergisi nasıl hesaplanır 2015?

Gayrimenkulünü kiraya vererek 2014 yılı içerisinde gelir elde eden mal sahipleri, 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira vergisi nasıl hesaplanır 2015? İşte hesaplama örnekleri...

Kira vergisi nasıl hesaplanır?

Kira gelirleri için ödenecek vergi miktarı, elde edilen gelirin taşınmaz mal türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, kira vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira vergisi hesaplaması 2014...

Düğün salonları işletmecilerinden kira stopajı vergisi açıklaması!

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri iflasın eşiğine geldiklerini belirtti ve "Artık yeter" dedi. İşletmeciler, 2021 yılı sonuna kadar düğün davet salonlarından kira stopajı vergisinin alınmamasını talep etti.

Ev sahipleri dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin!

Emlak vergisi ödeme tarihleri gayrimenkul sahipleri tarafından merak ediliyor. Bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmazlar için ödenen emlak vergisinin hesaplanması ile hangi tarihler arasında ödenmesi gerektiği araştırılan konuların ilk sırasında yer alıyor. 

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

Kira gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri için bugün son!

Kira beyannamesi vermeyen gayrimenkul sahipleri için verilen süre bugün doluyor. Kira beyannamesi vermeleri gerektiği halde kira beyannamesi vermeyenler cezalı duruma düşecekler. Kimlerin kira beyannamesi vermesi gerekiyor?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2019!

Kira sözleşmesi için belli hallerde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar?

Kira gelirlerinde götürü gider oranı düşüyor!

Kira gelirlerinin vergiye tabi tutarının hesaplanması ile ilgili götürü gider oranı yeni vergi kanunu tasarısı ile yüzde 25'ten yüzde 15'e indirildi.

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için kanun teklifi verildi!

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için verilen Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi için görüşmeler komisyonda devam ediyor..

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

2017 yılı kira gelir vergisi 2. taksiti!

Kira gelir vergisi, gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Mart ayında ilk taksitleri ödenen 2017 yılı kira gelir vergisinin 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor..

Kira gelir vergisinde son 1 hafta!

Kira gelir vergisinin beyanname verme ve 1. taksitinin son ödeme günü yaklaşıyor. Mükelleflerin en son 31 Mart'ta beyannamelerini vererek ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekli..

Kira gelir vergisi 1. taksiti 2017!

2017'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek? Kira gelir vergisinin 1. taksiti ne zaman ve nasıl ödenecek? İşte kira gelir vergisi 1. taksiti ödeme işlemleri..

Derneklerin kira stopajının kaldırılması için teklif!

CHP İstanbul Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. Teklif ile; derneklerin kira giderlerinden alınan stopaj vergisinin kaldırılması öngörülüyor..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 8 gün!

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen kazançlar için ödenen kira gelir vergisinin 1. taksit dönemi devam ediyor. 31 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 8 gün kaldı..

kira vergisinin hesaplanması Haberi

kira vergisinin hesaplanması

Kira vergisinin hesaplanması 2015!

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor.


Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. İlk taksit ödemeleri ise 31 Mart'ta sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor.


Meskenlerde 3.300 TL, işyerinde ise 27.000 TL'den yüksek gelir elde eden mal sahiplerinin önceklikle beyanname vermeleri gerekiyor. Bu bedelden az gelir elde edenler beyanname vermeyecekleri gibi vergi de ödemiyor. Peki, vergiden muaf olmayanlar ne kadar ödeyecek? Kira vergisi nasıl hesaplanacak?


Kira vergisinin hesaplanması 2015


Kira vergisi hesaplama örneği 1..

Bayan (E), 2014 yılında tamamı tevkif yoluyla vergilendirilmiş 25.000 TL işyeri kira geliri ve 20.000 TL mevduat faizi ile birlikte konut olarak kiraya verdiği dairesinden 3.000 TL kira...