23 / 07 / 2024

kira zammı temmuz 2015

kira zammı temmuz 2015

Kira sözleşme süresinin dolması nedeni ile mal sahibi kiracısını tahliye edemiyor. Ancak kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. İşte 2015 temmuz ayı kira zam oranları..

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kiracılardan sosyal konut çağrısı! Uzmanlar uyarıyor, sosyal konut yapımına hız verilmeli...

1 Temmuz 2024 itibari ile kira zammında uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması sona erdiği açıklandı. Bu karar sonrasında kiracılar da zor durumda kalıyor. Uzmanlar, sorunun çözümü için sosyal konut yapımına hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Kira artışında sular durulmuyor! Şimdi de tavan zam oranının revize edilmesi isteniyor!

Yüzde 25 zam şeklinde uygulanan tavan kira zammı uygulaması 1 Temmuz'da sona ererken, yeni kira zammı da yüzde 65.07 oldu. Bunun mağduriyet yarattığını belirten emlak danışmanları, kiralarda tavan zam oranının revize edilmesini istiyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı resmen bitti. Peki yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? Avukat Tarık Çakmak yeni kira artışlarının nasıl olacağını 6 maddede açıkladı. İşte o hesaplama...

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 

Kira artışlarındaki yüzde 25 zam sınırı sona ererken, Temmuz ayından önce zam yapan pek çok kişi de yeniden zam yapıp yapmayacağını merak ediyor. İşte hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merak edilen sorunun yanıtı...

Yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canı yanacak!

Ekonomist Zafer Özcivan, yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canının yanacağına dikkat çekti. Peki yeni kira zammı nasıl belirlenmeli?

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Benzin ve motorine ÖTV zammı Temmuz'da! Benzine 2,47 TL, motorine 2,32 TL zam gelecek! 

Benzin ve motorin fiyatlarına temmuz ayı başında otomatik ÖTV zammı yapılacak. O rakamlar tek tek açıklandı. İşte benzin ve motorine gelecek yeni zamlar...

GYODER Başkanı Çekici'den kira uygulaması için denge mesajı...

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, yüzde 25 kira zammı sınırı ile ilgili, “Yüzde 25’in normal bir orana dönmesi, enflasyon oranı veya üzerinde bir seviyeye gelmesi dengeleri oluşturacak ve olumlu etkileyecektir” diye konuştu.

kira zammı temmuz 2015 Haberi

kira zammı temmuz 2015

2015 temmuz ayı kira zam oranları!

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan taraflar birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Örneğin kira sözleşme süresinin dolması nedeni ile mal sahibi kiracısını tahliye edemiyor. Ancak kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor.


Yapılacak bu zam ÜFE oranları sınırlarında hesaplanıyor. ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı hesaplamada kullanılıyor.


Ancak bu kural 2020 yılına kadar işyerlerinde uygulanmıyor. İşyelerinde bu tarihe kadar sözleşme serbestisi uygulanıyor. Hesaplamada kullanılan enflasyon oranları ise her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


Peki, Temmuz ayı itibariyle sözleşmenizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda ne kadar zam yapılacak? 2015 temmuz ayı...