03 / 05 / 2024

kiracı doğalgaz abonelik işlemleri

kiracı doğalgaz abonelik işlemleri

Kiracı olarak bir mesken veya işyeri kiraladığınızı farz edelim. Bu durumda yapmanız gereken işlemler arasında birtakım abonelikleri üzerinize almak olacak. Peki kiracı abonelik işlemleri nelerdir?

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Doğalgaz abonelik ücretlerinde son dakika! Resmen açıklandı!

Her sene değişiklik gösteren doğalgaz abonelik ücreti vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 2022 doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar oldu? İşte ayrıntılarıyla 2022 doğalgaz abonelik ücretleri...

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Kiracıların kiraladıkları meskene ya da işyerine girmeden önce almaları gereken abonelikler arasında doğalgaz aboneliği bulunuyor. 2022'de kiracı doğalgaz aboneliği ücreti ne kadar oldu? İşte yanıtı...

Elektrik, su ve doğalgaz abonelik ücretleri meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerindeki ücretlerin yüksekliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler!

Doğalgaz kullanımı olan bir mahalde yeni kullanıcının gaz kullanmak istemesi durumunda Doğalhaz Abonelik Sözleşmesi yapılıyor. Peki, doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Doğalgaz güvence bedeli 2016!

Doğalgaz aboneliği için doğalgazı fiilen kullanacak olan gerçek veya tüzel kişiler ya da yetkili temsilcileri tarafından Doğalgaz Abonelik Sözleşmesi yapılıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli 2016 ne kadar?

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti nedir? Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?

Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder?

Doğalgaz aboneliği için Doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Peki, gayrimenkul kiralamalarında doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Ev sahibi mi öder? Doğalgaz güvence bedeli 2015 ne kadar?

Doğalgaz güvence bedeli ne kadar?

Taşınmaz mal satın alan ya da kiralayan kimselerin doğalgaz aboneliğini kendi adına alması gerekiyor. Abonelik için doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Peki, 2015 yılında meskenlerin doğalgaz güvence bedeli ne kadar?

Doğalgaz abonelik feshi nasıl yapılır?

Doğalgaz kullanıcısı bulunduğu adresten taşınması sebebiyle doğal gaz abonelik sözleşmesini sona erdirmek için talepte bulunabiliyor. Peki, doğalgaz abonelik feshi nasıl yapılır? Doğalgaz abonelik feshi için neler gerekli?

Doğalgaz abonelik işlemleri!

Doğalgaz aboneliği almak için doğalgazı fiilen kullanacak olan gerçek veya tüzel kişiler ya da yetkili temsilcileri tarafından Doğal Gaz Abonelik Sözleşmesi yapılır. İşte doğalgaz abonelik işlemleri..

İskansız eve doğalgaz bağlanır mı?

Bir yapının malik ve kiracılar tarafından kullanılabilinmesi için öncelikle doğalgaz, su ve elektrik gibi aboneliklerin alınması gerekiyor. Peki, iskansız eve doğalgaz bağlanır mı? İşte yanıtı..

kiracı doğalgaz abonelik işlemleri Haberi

kiracı doğalgaz abonelik işlemleri

Kiracı abonelik işlemleri!

Kiracı olarak bir mesken veya işyeri kiraladığınızı farz edelim. Bu durumda yapmanız gereken işlemler arasında birtakım abonelikleri üzerinize almak olacak. Peki kiracı abonelik işlemleri nelerdir?


Kiracı doğalgaz abonelik işlemleri:

Konut  amaçlı abonelik işlemlerinde;

Sayaç dahil abone bağlantı bedeli üst sınırı ilk bağımsız bölüm sayısı (BBS) için 360 TL + KDV dir, bundan sonraki ilave her BBS için 297 TL + KDV  olarak abone bağlantı bedeli artırılır,


Bağımsız Bölüm Sayısı (BBS);  Dairenin 200 m²'ye kadar brüt alanı için 1 (bir) BBS alınır, 200 m²'den sonra ilave her 100 m²' için 1 BBS artırılarak hesaplanır. 


Mevcut mekanik sayacın ön ödemeli sayaç ile değiştirilmesi durumunda 140 TL + KDV  tahsil edilir.


Konut harici abonelik işlemlerinde (Münferit Bağlantı);

Konut harici doğal gaz kullanacak abonelere münferit bağlantı yapılacak olması...