09 / 01 / 2025

kiracı fesih bildirimi nasıl olur

kiracı fesih bildirimi nasıl olur

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi dava yolu ile feshedilebildiği gibi, bildirim yoluyla da feshedilebiliyor. Peki, kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tazminat öder? Kiracılar hemen baksın! Bu iki maddeye dikkat!

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan bazı durumlar kiracının haklı sebeplerden dolayı ivedi fesih hakkını kullanabilir. Av. Tarık Çakmak kiracının tazminat hakkıyla ilgili iki kritik maddeyi açıkladı. Peki tazminat elde edebilmek için ne gerekiyor? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar 15 gün ayrıntısına dikkat! Ya zam ya da tahliye...

Kiracılar sık sık ev sahiplerinin yüksek kira talepleriyle karşı karşıya kalıyor ve bu nedenle anlaşmazlıklar artıyor. Peki ev sahibinin fesih hakkı bulunuyor mu? 

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında en çok tartışmaya sebep olan konulardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı evden çıkarılabilir mi? oluyor. Ev sahiplerinin kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı fesih sebepleri gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira fesih örneği 2021!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanıyor. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte Kira fesih örneği 2021...

Kira fesih örneği 2020!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanılan belgedir. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte kira fesih örneği 2020!

Kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri!

Kira sözleşmesi kiracıdan kaynaklanan sebeplerle dava yoluyla feshedilebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri nelerdir?

Dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Dükkan sahibi, sözleşmesi devam eden kiracısından bazı hallerde tahliyesini isteyebiliyor. Ancak haklı bir gerekçesi olmayan mal sahipleri sözleşmeyi bildirim yolu ile feshedemiyor. İşte haklı fesih nedenleri.

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır?

2014 yılından beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Bunun için kiracıya tahliye bildiriminin yapılması gerekiyor. Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar ile taşınmazını kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedebiliyor. Peki, kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

kiracı fesih bildirimi nasıl olur Haberi

kiracı fesih bildirimi nasıl olur

Kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiramalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi dava yolu ile feshedilebildiği gibi, bildirim yoluyla da feshedilebiliyor.


Ancak kira sözleşmesinin bildirim yolu ile feshedilebilmesi için bazı koşullara uygun olması gerekiyor. Kiracı fesih bildirimi şartları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?


Sözleşmenin sona ermesi

I. Bildirim yoluyla

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira...