28 / 04 / 2024

kiracı tahliyesi dilekçesi

kiracı tahliyesi dilekçesi

Tahliye taahhüdü kiracı ile mülk sahibi veya vekili arasında imzalanan ve kiracıyı gayrimenkulden belirtilen tarihte çıkarmasını sağlayan resmi belge niteliği taşıyor. İşte, tahliye taahhütnamesi nedeniyle tahliye!

Kiracı tahliyesi için dilekçe!

Kiraya konu olan ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kontrat süresi bitmeden kiracı tahliye edilebiliyor. İşte kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri be kiracı tahliyesi için dilekçe...

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Kira borcuna itiraz dilekçesi!

Kimi zaman kiracının kira borcunu ödemesine rağmen kendisine ihtar gönderilebiliyor. Bu durumda kiracı kira borcuna itiraz edebiliyor. İşte kira borcuna itiraz dilekçesi örneği..

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

Kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği!

Kiraya veren, kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açacağı dava ile sona erdirebilir. Peki, Kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği..

Kira tespit dava dilekçesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı tarafından ödenecek bedelin belirlenesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte kira tespit dava dilekçesi örneği..

Kiracıya dava açma dilekçesi!

Kiracıya dava açmak için yazılan dilekçede öncelikle konunun ne olduğunun tespitinin yapılması ve dilekçenin buna göre hazırlanması gerekiyor. İşte kiracıya dava açma dilekçesi örnekleri 2015..

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Tahliye taahhütnamesine itiraz dilekçesi!

Tahliye taahhütnamesi; Kiracının, kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belgeye deniyor. Taahhütnameye dava açılarak itiraz edilebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesine itiraz dilekçesi..

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açarak kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi örneği..

Yeniden inşa nedeniyle tahliye dava dilekçesi!

Kiracı tahliyesi için haklı gerekçe olarak sıralanan nedenler arasında "yeniden inşa" da bulunuyor. Yeniden inşa nedeniyle tahliye davası bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte yeniden inşa nedeniyle tahliye dava dilekçesi...

Kiracı tahliye dava dilekçesi!

Taahhüt veren kiracının anlaşılan tarihte evi boşaltması gerekiyor. Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı tahliye dava dilekçesi...

Kira arttırım davası dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracının kira bedeli konusunda anlaşma sağlayamaması halinde, hakimin müdahalesi istenebiliyor. Kira arttırım davası dilekçesi ile dava açılabiliyor...

kiracı tahliyesi dilekçesi Haberi

kiracı tahliyesi dilekçesi

Tahliye taahhütnamesi nedeniyle tahliye!


Tahliye taahhüdü kiracı ile mülk sahibi veya vekili arasında imzalanan bir belge olmasının yanı sıra aslında kiracıyı ikamet etmekte olduğu gayrimenkulden masrafsız çabuk ve kolay bir şekilde çıkartmanın en kolay ve en etkin yollarından biri olarak da karşımıza çıkıyor. 


Bunun nedeni kiracının konutu, kendi rızası ile taraflar arasında (mülk sahibi, mülk sahibi vekili ve kiracı)  belirlenmiş olan sürede, itirazsız, mülk sahibi veya vekili tarafından hiçbir hukuki yola başvurulmadan kendiliğinden tahliye edeceğini veya boşaltacağını vadetmesi oluyor. 


Kiracı , belirli bir tarihte kiralananı boşaltacağını yazı ile bildirmiş fakat boşaltmıyorsa , kiralayan ,İcra dairesine müracaat ederek tahliye talebinde bulunabiliyor.  Tahliye Taahhüdünün yazılı olması şartı aranıyor. 


Tahliye Taahhüdünde dikkat edilmesi gereken noktalar:

Tahliye taahhüdü , taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinde bir madde olarak yazıldı...