23 / 07 / 2024

Kiracıdan kaynaklanan sebepler

Kiracıdan kaynaklanan sebepler

Kira sözleşmesi kiracıdan kaynaklanan sebeplerle dava yoluyla feshedilebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri nelerdir?

Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

Kira süresi boyunca kira sözleşmesi ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedilebiliyor. Fesih nedenleri mal sahibi tarafından kaynaklanabildiği gibi, kiracı tarafından da kaynaklanabiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço'dan ev sahibi açıklaması: 2 sene daha oturma hakkımız var!

Son dönemlerde yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle tedavi gören Nuri Alço'nun 2016'dan bu yana kiracı olarak yaşadığı, 3 bin 500 Türk Lirası kira ödediği ev sahibi ile mahkemelik olduğu iddia edilmişti, eşi Burcu Alço, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, kiracıdan hangi evrakları ve şartları istemeli? Bakın vatandaş ne cevap verdi...

Evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri, alacaklarını garanti altına almak için bazı şartlar istiyor. Evlerini yeni kiraya verecek ev sahipleri, kiracıdan hangi evrakları ve şartları istemeli? Bakın ev sahipleri ne cevap verdi...

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 

Kira artışlarındaki yüzde 25 zam sınırı sona ererken, Temmuz ayından önce zam yapan pek çok kişi de yeniden zam yapıp yapmayacağını merak ediyor. İşte hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merak edilen sorunun yanıtı...

Kirada kaos 1 Temmuz'dan sonra yeniden başlayacak! Ev sahiplerine de kiracılara da hak uyarısı yapıldı! 

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, kirada yüzde 25 sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılmasının, kaosu yeniden başlatacağını söyledi ve ev sahipleri ile kiracılara uyarılarda bulundu. İşte o açıklama ve tarafların dikkat etmesi gerekenler...

Kafalar karıştı! 1 Temmuz’dan sonra kiralar ne kadar artacak? Yılda kaç kez artış olacak?

2 yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış sınırlaması 1 Temmuz’da sona eriyor.  Ev sahibi ve kiracılar yeni kira artış hesaplamasının nasıl olacağını araştırıyor. Peki kira artış oranları nasıl hesaplanacak, 1 Temmuz’dan sonra kiralar hemen artacak mı? Yılda kaç kez artış uygulanacak?

1 Temmuz sonrası 10 bin liralık kira bedeli ne kadar olacak? Kiracılar dikkat! İşte yeni kira artış hesaplaması!

Yüzde 25 kira sınırlaması 1 Temmuz'dan sonra kalkıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıların gözü yeni kira artışı hesaplamasına çevrildi. Peki 1 Temmuz'dan sonra kira bedelleri nasıl hesaplanacak? İşte yeni kira artış hesaplaması...

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık almış, acaba kurbanı kabul olur mu?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibi Hakan Kara'dan da şaşırtan bir paylaşım geldi. Hakan Kara sosyal medya hesabı üzerinden "Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık dana almış, acaba kurbanı kabul olur mu?" diye sordu.

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

Evinizi kiraya vermek zorundaysanız kiracıdan bunları isteyin! Ev sahibi tek tek sıraladı!

Mağdur bir ev sahibi evini kiraya vereceklere bir uyarıda bulundu. Ev sahipleri artık hangi evrakları isteyecek? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yüzde 25 kira zammının 1 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada yaptığı açıklamada Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesinin Fizan'dan duyulacağını söyledi.

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

Kiracıdan kaynaklanan sebepler Haberi

Kiracıdan kaynaklanan sebepler

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Söz konusu sözleşme kiracıdan kaynaklanan sebeplerle dava yoluyla feshedilebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri nelerdir?


Kiracıdan kaynaklanan sebepler

Kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir.


Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl...