15 / 05 / 2024

Kiracıdan yönetici olabilir mi

Kiracıdan yönetici olabilir mi

Apartman yönetimi için kat malikleri arasından oy çoğunluğu ile yönetici seçiliyor. Peki kiracıdan yönetici olur mu? Kiracının hakları arasında "apartman yönetimi" ile ilgili hangi hususlar yer alıyor?

Kiracılar dikkat! Apartmanda kiracı olan kişiden yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartmanlarda yönetici olma durumları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna göre, bir apartmanda kiracı olarak yaşayan bir kişi o apartmanda yönetici olarak seçilebilir mi? 

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ipotekli konut satışları 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Ev sahipleri kiracıdan taahhütname alabilir mi? Taahhütname düzenlenirken nelere dikkat edilmeli? 

1 Eylül tarihi itibariyle kira ve kat mülkiyeti hukuku kaynaklı uyuşmazlıklarında yeni dönemin başlaması ile ev sahipleri de kiracılar da uyuşmazlıklarına mahkemeden önce arabulucularda arayacaklar. Peki Ev sahipleri kiracıdan taahhütname alabilir mi? 

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö

Ankara'da kritik görüşme! Türkiye, Rusya'dan yüzde 25 indirim isteyecek iddiası

BOTAŞ'ın Rus enerji şirketi Gazprom'dan yüzde 25'in üzerinde indirim isteyeceği bu istek kabul edilmezse borçlarının 2024'e ertelenmesini isteyeceği iddia edildi.

Karaca'dan yılbaşı hediye festivali! İşte 2 Aralık fiyat listesi...

Karaca'dan yılbaşı coşkusu... Bir çok ürün indirime girdi. Peki sofra ürünlerinin fiyatı ne kadar oldu? İşte Karaca sofra ürünleri 2 Aralık fiyat listesi...

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Konut kira bedellerindeki artış sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasında bir takım anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu kapsamda ev sahipleri kiracılarını evden tahliye etmek istiyorlar. Peki, kiracı kaç yıl sonra evden çıkarılabilir? İşte tüm merak edilenler...

Xiaomi Mi Band 5'e Hepsiburada'dan yüzde 33 indirim! İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi...

Xiaomi'nin son zamanlarda en çok tercih edilen akıllı bilekliklerinden biri olan Xiaomi Mi Band 5'e Hepsiburada'dan yüzde 33 indirim yaptı! Peki, Hepsiburada'da Xiaomi akıllı bileklik Mi Band 5 fiyatları ne kadar? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi...

Kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici kararları geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici seçimini ve nasıl karar alınacağını kaleme aldı.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Kiracıdan yönetici olabilir mi Haberi

Kiracıdan yönetici olabilir mi

Kiracıdan yönetici olur mu?

Bilindiği üzere apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde kanunen yönetici atanması zorunlu oluyor. Apartman yönetimine kat malikleri arasından en çok oy alan kimse, yönetici olarak atanıyor. Peki, kiracıdan yönetici olur mu? Kiracı yönetici seçilebilir mi?


Apartman yöneticisi, anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması, sigorta ettirilmesi, korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması gibi görevlere sahip oluyor.


Yönetim ile ilgili esasların düzenlendiği Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracıların apartman yönetiminde fazla bir sorumluluğu bulunmuyor. Kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiği takdirde ancak dilek ve temennilerini iletebiliyor.


Buradan da anlaşılacağı üzere, "Kiracı yönetici olabilir mi?" sorusunun yanıtı; "Hayır, kiracı yönetici...