02 / 05 / 2024

kiracıların 10 yılı doldurması

kiracıların 10 yılı doldurması

Ev sahibi ancak, kiracının kira borcunu ödememesi durumunda; evin onarımı ve yıkımının gerektiği durumlarda, yeni malikin gereksinimi halinde kiracısından evi boşaltmasını isteyebiliyor. Peki, kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahminleri!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği beklediği asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Peki vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahmini ne? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Otomotiv devleri arasında yer alan Toyota, merakla beklenen yeni nesil tam elektrikli araçlarını ilk olarak 2026 yılında satışa çıkarmayı planlıyor.

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'dan kiracıların yüzünü güldürecek açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kiracıların rahatlaması ve konut arzının artırılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kiracıları koruma amacıyla sınırlamalar getirildiğini vurgulayan Yılmaz, konut arzını desteklemek için hızla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Dondurucularda 10 Yıl ProSmart Inverter Kompresör garantisi! 24 Ocak 2023 fiyat listesi

Dondurucuların ömrünü 10 yıl uzatacak bu teknoloji ev hanımları için kaçırılmayacak bir fırsat.

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Kişi başı gelir hedefi 10 yıl öncesine döndü!

Türkiye’nin kişi başına gelirde yeni hedefi açıklanırken, ifade edilen rakamın 10 yıl öncesiyle aynı olması şaşkınlık yarattı.

Kira anlaşmazlığında ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken çok önemli detay

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki davalara her geçen gün yenileri eklenirken ev sahiplerine doğrudan kiracıyı tahliye etme hakkı tanıyan 10 yıl kuralında gözden kaçan detayı Posta Gazetesi Yazarı Doğan Heper yazdı.

Altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağı açıklandı! Herkes bu habere odaklandı

Altın fiyatlarında peş peşe düşüşler yaşanırken bugün dolar kurundaki artışların durması ile altın nefes aldı. Altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hamle görülürken Bloomberg Intelligence altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağını açıkladı.

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

kiracıların 10 yılı doldurması Haberi

kiracıların 10 yılı doldurması

Kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

Kiracılık hukuku gereğince, kiracılar mal sahiplerinin isteklerine göre tahliye edilmiyor. Kanuni gerekçelerin varolması durumunda, kiracılara belli bir süre verilerek tahliye edilmesi istenebiliyor.


Ev sahibi ancak, kiracının kira borcunu ödememesi durumunda; evin onarımı ve yıkımının gerektiği durumlarda, yeni malikin gereksinim halinde evi boşaltmasını isteyebiliyor. Ancak, 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 10 yılı dolduran kiracılar herhangi bir gerekçe sunmadan tahliye edilebiliyor. Peki, kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?


10 yılı dolan kiracının tahliye edilebilmesi için, taşınmaz mal sahibinin 3 ay öncesinden yazılı bildirimde bulunması gerekiyor.


MADDE - 347

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin...