02 / 05 / 2024

kiracım ödeme yapmıyor

kiracım ödeme yapmıyor

Taşınmaz mal kiralamalarında kira süresince mal sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakyor; kiracı da bu süre boyunca belirlenen kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kiracı ödeme yapmıyorsa ne yapılır? İşte yanıtı...

Lens İstanbul'da tüm ödeme koşullarına ek yüzde 4 indirim!

Lens İstanbul’da bayrama özel kampanya 16 Haziran Cumartesi ve 17 Haziran Pazar günü geçerli olacak... Kampanyada tüm ödeme koşullarına ek yüzde 4 indirim uygulanıyor. 

Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Altınşehir'de dönüşüm başlıyor!

Avcılar'a bağlı Tahtakale ve Başakşehir'e bağlı Altınşehir'de dönüşüm başlıyor. Tahtakale ve Altınşehir dönüşüm projesi için kentsel dönüşüm tasarımları üzerinde çalışılıyor.

İzmir'de yapısal dönüşüm yapılıyor!

"İzmir'de kentsel değil yapısal dönüşüm yapılıyor" diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'de deprem riskine dikkat çekti.

Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor!

TİM Başkanı Büyükekşi, yabancı basın ile Türkiye'deki misyon şeflerine, hükümetin yanında olduklarını anlatan bir mektup yazdıklarını, 3 dilde 'Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor' mesajı yayımladıklarını belirtti.

Egepen Deceuninck, PCV'de uzun ömürlü kullanım sağlıyor!

Dünya standartlarında üstün teknoloji ile PVC üretimi gerçekleştiren Egepen Deceuninck, dayanıklı ve emniyetli yapısı ile uzun ömürlü kullanım sağlıyor. Egepen Deceuninck’i tercih etmek için birçok neden bulunuyor.

Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Kızılcahamam Belediye Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi arasında yapılan ön protokol ile kentsel dönüşüm başlıyor.Güney, "Kentsel dönüşüm projesinin Kadirbey Bölgesinde oturan vatandaşlar için büyük şans" dedi.

Sakarya’nın tüm caddelerinde dönüşüm başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya’da her alanda yaşanan değişim ve dönüşüme şehrin deforme olan yollarının gölge düşürmesine müsaade edemezdik. 16 ilçemizde, Sakarya’nın tüm caddelerinde dönüşüm başlıyor" dedi

Bien Alaturca serisi ile mekanlara nostaljik bir görünüm kazandırıyor!

Etnik motiflere ve Osmanlı temasına yönelen ilgi ile yeniden canlanan çini motifleri, Bien Alaturca serisi ile mekanlara nostaljik bir görünüm kazandırıyor.

Adana Kışla Mahallesi'ndeki tüm yollar asfaltlanıyor!

Adana’da Kışla Mahallesi’nde tamamlanan birinci etap konutların bulunduğu bölgenin tüm yolları asfaltlanıyor. Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a teşekkür etti.

INSPIRE Direktifinin Uygulanması Projesi yatırım maliyetlerini azaltıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Avrupa Coğrafi Veri Altyapısı (INSPIRE) Direktifinin Uygulanması Projesi için ''Yerel yönetimlerin hizmet süreçlerinin iyileşmesine, Coğrafi Bilgi Sistemi yatırım maliyetlerinin azaltıyor'' dedi.

Kira stopajını kiracı mı öder?

Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj yapmak zorunda oluyor. Peki, kira stopajını kiracı mı öder? Yoksa mal sahibi mi öder?

Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Gayrimenkulden gelen döviz doğrudan yatırım sayılıyor!

“Yabancı Sermaye” şekil ve isim değiştirdi. Adı “Doğrudan Yatırım” oldu. Son yıllarda yabancıların gayrimenkul satın almak için getirdikleri döviz de doğrudan yatırım sayılıyor.

kiracım ödeme yapmıyor Haberi

kiracım ödeme yapmıyor

Kiracı ödeme yapmıyorsa ne yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kira süresince mal sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakyor; kiracı da bu süre boyunca belirlenen kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor.


Peki kiracının kira bedeli bir süredir ödemediğini düşünelim. Bu durumda kiracı ödeme yapmıyorsa ne yapılır?


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


İHTARNAME ÖRNEĞİ

 

İHTAR EDEN    : Adı ve Soyadı (T.C....